Tenisz: a BSC versenyzői fordulatos meccseket játszottak a nyári szezonban

0
26

Az Udvardy lányok Panna és Luca eredményeiről többé-kevésbé mindenki tud már Budaörsön is, hiszen az utóbbi, a fiatalabb testvér junior döntőt vívott pár hete a wimbledoni tenisztornán. Erről akkor ITT és ITT írtunk. Ám a Budaörsi Sort Club többi játékosa szintén sikeres, bár nem nemzetközi mércével mérve. Azt mindenképpen megérdemlik, hogy a helyi lapban beszámoljunk róluk. Komáromi Gábor szakosztályvezető és vezetőedző foglalta össze lapunknak a nyári versenyeket.

Haladjunk időrendben! Ha május, akkor meg kell említeni a Férfi felnőtt OB II- es csapat szereplését, ahol a BSC egy-egy korosztályos versenyzőnkkel kiegészítve, a vártnál jobban szerepelt és a 3. helyen zárta a tavaszi fordulót.A legfiatalabbak Varga Zsombi és Sárközi Ricsi is már aktív és sikeres tagjai voltak a csapatnak.

És még mindig májusban egy nagyon sikeres hétvégét is mondhattak magukénak a BSC korosztályos versenyzői Sárközi Ricsi, Varga Zsombi és Draskovics Dénes, ugyanis ők hárman taroltak az ETC Kupán, minden dobogós helyet eloroztak a többiek elöl. Sárközi Ricsi első, Varga Zsombi második és Draskovics Dönci harmadik helyezést értek el.

Majd jött a június, a közepén rendezték meg a Korosztályos Vidék Bajnokságot, ezúttal Baján. A versenyzőink mint csapatban, mind egyéni versenyszámban indultak.

A versenyt az F14-es csapatunk kezdte, Heiszer Flórián, Fischer Zalán, Margittai Zalán és Magyar Miksa. Mivel ebben a korosztályban három játékos játszhatja az egyéni meccseket, így Miksa az első meccsen ahol a Viharsarok (Békéscsaba csapata ellen léptek pályára a fiúk.kimaradt. A többiek nagyon jó játékkal 3:0 arányban nyertek. A Gellért (Szeged ) csapata ellen Margittai Zali helyére Magyar Miksa került a 3. pályát, de mert a Gellértnél sérülés volt, így Miksa játék nélkül nyert. Heiszer Flóri h 6:2; 6:2 arányban nyert Horváth Döme ellen, míg Fischer Zali kikapott 1:6;0:6-ra Zádai Kristóftól, de így is 2:1-re a BSC állt jobban. És ekkor következett a páros mérkőzés. Ahol 6:1;6:2 arányban a Gellért nyert. Tehát az összesítés 2:2. A szabály szerint ilyenkor összeszámolják a nyert aátékokat és kiderült, hogy az is 28:28. Egy 10-es tie-break döntötte el 10:8-cal, hogy a Gellért jutott a legjobb négy közé.

Az egyéni versenyszámoknál Heiszer Flóri először Polgárdit verte magabiztosan 6:0; 6:2- re, majd Törököt 6:3; 1:6; 6:1 arányban és a 16 között kapott ki Pajortól 6:2; 6:0- ra. Fischer Zali először megverte Bányait 6:1;6:1-re, majd Somogyitól 6:0; 6:1- re kikapott és így a 32-be jutott be. Magyar Miksa sajnos már az első fordulóban kikapott Horváthtól 6:0; 6:1- re.

A 14 évesek után következett az idősebb korosztályok versenye. Először az F18-as korosztály csapatbajnoksága következett, ahol Sárközi Ricsi és Ozsváth Bendegúz képviselték a BSC-t. Már az első körben kikaptak a Viharsarok (Békéscsaba) csapatától 2:0- ra.

Ezután a lányok következtek. Az L18-as egyéni versenyszámban Semperger Rebeka meggyőző játékkal megnyerte és így ó lett a 2022-es év Korosztályos Vidék Bajnoka Először Faludi Vivient ( SZVUK ) verte meg két szettben, majd a szintén SZVUK- os Kuti Alizt.

Az F16- os csapat is pályára lépett. Először a GYAC (Győr) csapatát győzték le 2:0 arányban, majd a Gellért TI ( Szeged ) csapata következett. Varga Zsombi legyőzte Magyar Krisztiánt 6:4; 7:5 arányban, Draskovics Dénes pedig Kristóf Zsombort nagy csatában. 1:6; 0 :4- re vezetett már az ellenfél, mikor Dönci fordított és végül 1:6;7:6;10:0 arányban győzött. Így a BSC F16- os csapata bejutott a döntőbe, ahol a Sportmánia (Szeged csapata várta. Zsombi Virághalmi Viktor ellen küzdött nagyot és a nagyon harcias és taktikus játékának köszönhetően hátrányból sikerült fordítania. Az ő meccsük végeredményeként Zsombi nyerte a meccset 1:6;6:2;10:8- ra. Döncinek nem sikerült a bravúr és ő kikapott 6:1;6:0- ra Varga Barnától. Következett a mindent eldöntő páros mérkőzés. Zsombi és Dönci nagyon jól kezdték a meccset és meg is nyerték az első szettet 6:2-re. Ezután az ellenfél tudott változtatni a játékán és a 2. játszma a Sportmánia csapatáé lett 7:5 arányban. A meccs tie-break döntötte el az aranyérem sorsát, amit az ellenfél tudott megnyerni nagy csatában 11:9- re, így a BSC F16- os csapata a 2. helyezést érte el a 2022-es Korosztályos Vidék Bajnokságon.

Az egyéni versenyszámokban a 16 és 18 éves korosztályban Sárközi Ricsi az első fordulóban ellenfelét a 2. fordulóra, aki Boros Boti ( SVSE) volt. Ricsinek nem sikerült a győzelem, kikapott 6:1;6:4- re, így kiesett a 16 között és a párosban bízott. Ahol Szalayval az oldalán nagy küzdelemben kapott ki 5:7; 7:5; 10:3- ra, így a negyeddöntőig jutott.

Az utolsó napokra maradt az F16-os versenyszám, ahol Varga Zsombi és Draskovics Dénes képviselte egyesületünket az egyéni versenyszámban. Zsombi és Dönci is sikeresen vették az első akadályt, előbbi Becser Pétert 6:0; 6:1- re, míg utóbbi Kovács Péter 6:2; 6:3- ra győzte le és a második körben egymás ellen léptek pályára. Zsombi volt a sikeresebb a „házi” rangadóban és 6:4;6:0- ra megnyerte a meccset így Dönci a 16 között esett ki a versenyből. Következett a negyeddöntő Zsombi számára, ahol Taskovics Viktor várta. Sajnos Zsombi fáradság miatt (a csapat és előző egyéni meccsek miatt) már nem tudta a legjobb játékát nyújtani és kikapott 6:1; 6:1- re. Dönci és Zsombi párosban is együtt indultak és bronzérmes helyezést értek el.

Július: a fontos korosztályos verseny után a felnőtt csapatbajnokság következett július elején. Július 4-én kezdődött a Férfi Szuper Liga. Az ellenfelek: a DIEGO, az MTK Budapest és a Unik SE. A csapatunk elérte az előre meghatározott célját, a bennmaradást a magyarországi legmagasabb osztályú csapatbajnokságban. A csoportmérkőzéseket nem sikerült megnyerni, de a kiesés elleni meccseken nem találtak legyőzőre. Először megnyerték a Siófoki Spartacus elleni meccset 5:2 arányban, majd a Kiskunhalas-Bebto Team ellen is győzedelmeskedett a BSC Férfi Szuper Ligás csapata. A csapat tagjai Szatmári Adrián, Szendrői László csapatkapitány, Varga-Tóth Olivér, Héjjas Csongor, Kisantal Botond, Kulhanek Attila ( hiányzik a képről ), Komáromi Gábor(csapatvezető).

Júliusban is nagyon szép egyéni versenyeredmények születtek a korosztályos versenyzőink körében. A nyaralások időszakában (közvetlenül a Korosztályos Vidék Bajnokság után) Varga Zsombor úgy döntött, hogy nemzetközi versenyeken is indul. Cakovecre (Horvátország) volt az uticél, ahol a selejtezőből kellet indulnia. Sikeresen vette az olasz fiú elleni meccset, 6:4; 6:2- re nyert és feljutott a főtáblára. Itt ismét egy olasz ellenféllel mérkőzött, de ez a meccs már nem sikerült. Tapasztalatszerzésre azomban tökéletes volt ez a verseny.

Ez után Zsombi egy itthoni (Székesfehérvár) versenyre utazott, ahol nagyobb önbizalommal kezdett és a magas játékintenzitás, lendületes támadó játék egész a döntőig vitte. Ezek a győzelmek azért voltak különösen értékesek, mert nála idősebbek (17-18 évesek) ellen kellett pályára lépnie. A döntőben az ellenfél Sinkalovics Patrik (MTK)volt, és a 4:6; 6:3 után tie-break döntötte el a győztes kupa sorsát, ebben 14:12 arányban Zsombi alulmaradt, így 2. helyezést ért el. De így is javított a ranglistáján és a fedett pályás időszakhoz képest 17 helyet ugrott előre a 26. pozícióra.

A fehérvári verseny után újra Tenisz Europe verseny következett Szabadkán. Ezen a főtábláról indulhatott. Az első fordulóban egy szerb ellenfél ellen játszott és 3,5 órás játék után alulmaradt (4:6;6:3;4:6). Majd hatalmas bizonyítási vággyal és küzdeni akarással kezdte meg a páros versenyt Baleja Konorral (Alfa TI- Magyarország) az oldalán. Első ellenfelüket (szerbek) 6:4; 6:4 arányban győzték le, majd az orosz páros is nyerni tudtak 6:3; 6:2- re. A bolgár páros ellen 6:2;6:4 lett az eremény. És következett a döntő. Itt a szerb-szlovák páros erősebbnek bizonyult, így Zsombi és Konor az ezüst érmet szerezték meg.

Az erős nemzetközi mezőnyben szerzett tapasztalattal Zsombi most a Korosztályos Országos Bajnokságra készül, amit Budapesten ( MTK) rendeznek majd meg.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here