Táborozunk

0
826

Idén nyáron is rengeteg lehetőség közül választhattak azok a szülők, akik gyermekük nyári felügyeletét táborokkal kívánják biztosítani, illetve azok, akik tematikus élményekkel szeretnék csemetéiket megörvendeztetni.

Az egyik legnépszerűbb nyári táboroztató helyként is funkcionáló Csiki Pihenőkert ebben az évben is gazdag kínálatot nyújt a különböző témájú táborokból. A teljesség igénye nélkül: az eddig eltelt négy hét mindegyikére jutott sütős-főzős turnus. A péksütemény-, illetve tortasütő gyerekek könnyen elkészíthető édességeket készítettek, a görög és az olasz konyhát kedvelők pedig már komolyabb ételeket kreáltak. Mindközül a leglátványosabb a görög táncot is lejtő táborozók bemutatója a szokásos péntek délutáni, a szülőknek szóló programon. A mozgásos táborok közül a japán küzdősport táborozói önvédelmi ismereteket szereztek, a tánctábor résztvevői pedig mozgásukon finomítottak, amellett, hogy a Csiki Pihenőkertben a nap nagy részét minden táborozó gyermek mozgással tölti a játszótéren vagy a hatalmas park valamely területén.

Kézműveskedésből sem volt hiány, a kis keramikusok egyéb használati tárgyak mellett elkészítették otthonuk házszámtábláját, míg a divat táborokban saját készítésű ruhával lettek gazdagabbak a résztvevők. A természettudományt a kémiai kísérletezős, illetve a vadvilági állatfelkutató tábor jelentette, melynek keretében a gyerekekkel a táborvezetők bebarangolták a környék természetvédelmi területeit is. A legvonzóbbak között azonban a római kori régész- (Asterix és Obelix kalandjai) és a csillagásztábor szerepelt, utóbbi az Utazó Planetárium szakvezetésével és eszközeivel.

 

A város szívében a Fantazmagória könyvesbolt is szervez táborokat. Eddig őslény témában, az agyagozás és a nemezelés technikájában merültek el a táborozó gyerekek. A szórakoztató és hasznos időtöltésen kívül, minden tábor tesz egy kirándulást a Kőhegyre is.

Hasonlóképpen a falmászó-oázisban, a Spirit Boulderben táborban táborozók is kilátogatnak olykor-olykor a Kőhegyre, hogy valódi szikláról is gyarapíthassák ismereteiket, bár természetesen ott nem másznak a magasba. Idejük nagy részét a bázison töltik ahol a falmászás mellett sok kézműves program is fejleszti a gyerekek apró kezeit.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here