Táborkereső (nemcsak) budaörsieknek – nyelvtanulás, sport, informatika, kézművesség…

0
240

A Budaörsi Naplóban évek óta jelenik meg április-májusban egy táborozási összeállítás, online és nyomtatott formában, és így van ez idén is. Állandó partnerünk ebben a Csiki Pihenőkert üzemeltetője, továbbá rendszeresen beszámolunk a budaörsi művészek (BUM) tagjainak nyári gyermekprogramjairól, a budaörsi sport klubok által szervezett szünidei lehetőségekről, visszatérő hirdetőnk a Logiscool. Arról pedig, hogy mi jellemzi 2023-ban a kínálatot, ezúttal Tóth Bélát, a Táborfigyelő (www.taborfigyelo.hu) ügyvezetőjét kérdeztük.

– Több vagy kevesebb lehetőség közül válaszhatnak a gyerekek az idén, mint a pandémia előtt?
Számszerűleg és témákat tekintve is egyre több tábor érhető el Magyarországon, amit a pandémia okozta visszaesés sem állított meg. A Táborfigyelőn közel 800, egyesével ellenőrzött, biztonságos és élménydús tábor érhető el, ami önmagában elképesztő merítés a szülőknek. Emellett ha azt is számításba vesszük, hogy ezek közül foglalható tanyás gazda tábor, görkorcsolyatábor, robotikatábor, de kaland, filmes, kézműves és sport témákból is lehet választani, továbbá akad kiképzőtábor, dróntábor, horgásztábor is, és van olyan vakációs lehetőség, ahol brókernek és tőzsdecápának tanulhatnak a táborozók, nem is beszélve a Barcelona és a Juventus focicsapatok magyarországi táborairól, akkor maga a táborválasztás, minden örömével együtt is nehéz feladattá válik.

– Miben mások a mai táborok, mint régebben?
A táborok programjának érdemi alternatívát kell nyújtania a mobilokra, illetve a számítógépes játékokra. A mai gyerekek által használt programok, azok az alkalmazások, amikkel játszanak, elképesztő dinamikával, impulzusmennyiséggel bombázzák a gyerekeket, és ahhoz, hogy ebből a világból ki tudjuk szakítani a csemetéket, olyan tábori program szükséges, ami rendkívül élménygazdag, rengeteg impulzus és pozitív inger éri a gyerekeket. Azaz a mai táborokat sokkal több és élménygazdagabb programmal szervezik minőségi körülmények között

– Mit tanácsol, ugyanazt a „jól bevált” tábort látogassák-e a gyerekek minden évben, vagy inkább mindig másikat, és tudomása szerint melyik a jellemzőbb? Vannak egyáltalán évtizedek óta létező, visszatérő lehetőségek?
A gyerekek szívesen visszamennek olyan táborba, ahol már jártak, ugyanis megvan az ismerős környezet, viszont ahhoz, hogy vissza is tudják csábítani a táboroztatók a gyermekeket, minden évben valami újdonságot kell csempészni a tábori programba. A visszatérés mellett a táborozók sokszor valami újat is kipróbálnak, azaz a régi tábor mellett választanak egy olyat, ahol még nem jártak. A visszatérők a statisztikáink alapján átlagosan kétszer vesznek részt ugyanabban a táborban, egymást követő években, utána jellemzően új kihívásokat és élményeket keresnek.

– Mit emelne ki a saját kínálatukból?
Szülői szempontból a táborválasztás legfontosabb kritériuma, hogy legálisan működő tábort válasszunk, amit egy alapítvány, egy egyesület vagy egy vállalkozás üzemeltet, kapjunk számlát  már az előlegről is, és legyen egy megállapodás – lehet az akár a jelentkezési lap is  -, ami rögzíti, hogy milyen programok lesznek, mennyi és milyen étkezést kapnak a gyerekek, illetve tartalmazza a lemondási feltételeket is, így elkerülhetőek a kellemetlenségek. Amit kiemelnék a Táborfigyelő előnyéről, hogy mi a nálunk elérhető közel 800 táborturnust egyesével ellenőrizzük, megbizonyosodunk arról, hogy legálisan működnek-e, sőt a programjukra is vetünk egy első körös pillantást, és szükség esetén még tanácsot is adunk egyes napoknál a programstruktúra átszervezésére. Azaz bármely témában biztonságos és élménydús vakációs lehetőséget találhatnak nálunk a gyermekek és szüleik. A témákat tekintve olyan széles a választék, hogy minden gyermeki igény kielégítése gyerekjáték.

Frissítés:

A budaörsi kínálatból

Helyszín: Budaörs, Hajnal u. 7.

A tábor a nyelviskola helyszínén lesz, Budaörsön, a Hajnal u. 7-ben, ahol jól felszerelt, barátságos tantermünkben minden eszköz biztosított a játékos nyelvtanuláshoz. Sok időt töltünk friss levegőn, a kertben is, ahol trambulin, pingpongasztal, csocsó, tollas, darts is a gyerekek rendelkezésére áll. Napi 3-szori étkezést biztosítunk. Az ebédet kétfogásos, gyerekbarát menüvel a Friedmann étteremből rendeljük. Bővebben: https://nyelvekjatszva.hu/angol-kalandtabor-budaorson/

Karate

Nyári bejárós sporttáborok a Budaörs Karate szervezésében

Ha szeretnéd, hogy gyermeked nyara izgalmasan és sok mozgással teljen, nálunk a helye!

Színes programokkal, csapatépítő-, ügyességi feladatokkal, kirándulással és strandolással várjuk 6 éves kortól az érdeklődőket. Dr. Horváth János (5. dan) vezetőedző irányításával zajló táborainkban a gyerekek megismerkedhetnek a shotokan karate alapjaival is, sporttábor lévén pedig a játékos erő- és állóképességfejlesztés is a program része. Június második felében, két turnusban szervezzük táborainkat: 19-23., illetve 26-30. között várjuk szeretettel a jelentkezőket, akár mind a két hétre.

Hozd el testvéredet, barátodat, legyetek ti is részesei egy vidám, összetartó csapatnak!

Természetesen a legapróbbakra is gondolunk, július első hetében várjuk 3,5 éves kortól a budaörsi ovisokat!

A sok-sok vidámság és kreatív program mellett, ebben az öt napban nekik is rengeteg mozgással készülünk, melynek középpontjában legfőképp a koordináció-, egyensúlyfejlesztés áll, de a koncentrációképességre és a finommotorikus mozgásokra is nagy hangsúlyt fektetünk majd.

Mindkét táborunknak a Budaörsi Városi Uszoda és Sportcsarnok ad otthont.

Mozgásra fel!

Tóth Imola Anikó

karate szakosztályvezető

 Info: budaorskarate@gmail.com, +36-30-353-7427 / +36-30-275-7533

Még sport…

Kézműveskedni szeretsz?

Lovastábor

Lovas táborok a Pancsi Farmon Sóskúton, változatlan áron!
Lovaglás, ismerkedés az állatokkal, kézműves foglalkozások, napi háromszori étkezés, napi 12 ezer forintért. Testvéreknek kedvezmény.
Bejelentkezés: +36204187091 Bővebben: ITT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here