Szűnni nem akaró taps a 26. Budaörs Fesztivál záró eseményén

0
139

Nem igazán akarta a közönség abbahagyni vasárnap este a vastapsot a 26. Budaörs Fesztivál záró eseményén a városi sportcsarnokban a VIVART Budaörsi Sinfonietta hangversenye végén. A Carmina Burana-t adták elő, kiegészülve négy kórussal (Vox Humana Vácról, Vass Lajos Kamarakórus Budapestről, Vasas Művészegyüttes Vass Lajos Kórusa Budapestről, a Bárdos Lajos Gyermekkar Budapestről és a budaörsi 1. Számú Általános Iskola Kórusa) és Rácz Rita, Horváth István és Haja Zsolt szólóénekesekkel, akik a Magyar Állami Operaház magánénekesei.

A próba végére is bepillanthattunk

Akik kicsit (nagyon) korábban érkeztek a meghirdetett 19 óránál, még a próba végére is bepillanthattak, ahogy Török Géza Liszt-díjas és Hauser József emlékdíjas karmester megosztotta az utolsó észrevetételeit, kívánságait a művészekkel. Majd elvonultak és mire egyetlen szék sem maradt üresen, mintegy 50 perc múlva már átöltözve tértek vissza.

Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere igen rövidre fogta köszöntőjét, megjegyezve, hogy e nagyon intenzív öt nap után szinte már a jövő évi programokat várja. Majd egy virágcsokorral és egy kisebb baleset után egy hatalmas öleléssel köszönte meg Selmeczi Ágnes fesztivál igazgatónak a munkáját. Tóth Anna a zenekar alapítványának az elnöke pedig a hagyomány szerint röviden ismertette Carl Orff leghíresebb műve keletkezésének a körülményeit és fontosabb jellemzőit. Az elsöprő erejű kezdőmotívumait, amelyek a szünet nélküli másfél óra végén visszatérnek, szinte mindenki ismeri, de a kettő között elhangzott „világi dalok szólóénekesekre és kórusra, hangszerkísérettel és mágikus képekkel” (ez a darab alcíme) a koncertek gyakori látogatóinak is okoztak meglepetéseket.

Megkezdődött a 26. Budaörs Fesztivál

Ez történt pénteken a fesztiválon

A szombati fesztiváli forgatag

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here