A szombati Budaörsi Vigasságok – képes beszámolónk

0
1451

Aki ott volt, jól érezte magát, aki nem, jövőre ne hagyja ki az egész napos Budaörsi Vigasságokat. A délelőtt a gyereké volt, a kora  délután mindenkié és bár az esti vihar rontott kicsit az élményen, a Cabaret Medrano és a Hiperkarma elég vonzó volt ahhoz, hogy sokan az eső ellenére kitartsanak.

A délelőtti borongós időjárás ellenére már a 10 órás gyerekkoncerten, Kánta Judit és Zenekara Kalendárium című műsorán voltak érdeklődők.

Az ezt követő gyermekprogram – Mátyás király bolondos bolondja a Maszk Bábszínház marionett bábos előadásában – alatt pedig a nap is kisütött.

Közben lezajlott a szőlőtaposás és préselés a Régiségbúvár Egyesület sátránál, ahol Kisújfalu testvérváros küldöttsége is részt vett.

A Kézművesek utcájában pedig egyre több érdeklődő mustrálta a bőrdíszműves és népies gyermekruha standot, üvegékszereket, Ecseri Erzsi kaktuszait-pozsgásait, helyi termelők finomságait és a Pashka design sapkáit-táskáit. Debreczeny Zoltán utcatárlata a művész anekdotái révén kapott nagy érdeklődést, akinek még az idén a PostArton lesz kiállítása, december 2-ától.

De volt kifőzde és kemencés langalló meg pizza, és az örök vattacukor-popcorn-sós perec árus sem hiányzott.

Mire az ElsőPuszi Gyerekszínház műsora véget ért, az emberek is jóllaktak. A Templom téren a fa gyermekjátékok hosszú sora foglalta le a gyermekeket.

A már megszokott kosárhintán, tekerős csigán kívül volt lehetőségük ágyúval, nyílpuskával és csúzlival is célba lőni.

Találkoztunk a forgatagban a Budaörsi Mesék I. című gyermekkönyv szerzőjével, a háromgyermekes Gyulai Zsuzsával, aki saját kiadványa mellett a Jókai Mór Művelődési Ház programjait népszerűsítette. Horváth Misi és Fekete Jenő pedig a kis utcában nyomta a blues legendás számait.

 

Délután a máskor testvérvárosi szüret keretében a Csiki Pihenőkertben zajló műsorok, a néptáncosok fellépései töltötték meg a színpadot. Először a Budaörsi Néptánccsoport magyar, pontosabban székelyföldi, kalotaszegi és mezőföldi táncokat mutatott be, majd a Budaörs-Kisújszállás 20 éves jubileumának ünneplése után a Wunderkafer Tanzgruppe sváb táncai következtek.

A Veronaki trió zenés meséjét, a Kuruttyoló békakirály világkörüli úton című meséje és a Muzsikáló Manó Matiné várta újra a gyerekeket, az utóbbi zenés foglalkozás Endrődi Ági vezetésével jövő héttől a PostARTon jelentkezik. A színpadon a KataPult Kamarakórust  a Style and Passion Dance tanítványai követték.

A Budaörsi Latinovits Színház színészei adtak ízelítőt Pomádé című darabjukból, Spolarics Andrea és Bohoczky Sára pedig egy dalcsokorral érkezett.

A késő délutáni és esti programokhoz az időjárás már nem volt kegyes. Kárász Eszter Piaf estjét szerencsére eleve a PostART-ba tervezték, és annyian voltak rá kíváncsiak, hogy be sem fértek a a szalonba, így kintről „hallgatóztak”. De a Cabaret Medrano és a Hiperkarma koncertje kedvévéért már a kabátokat és az esernyőket is elő kellett venniük a kitartóknak.

(fotók: Borhegyi Éva és Petőházi Emese)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here