Szolidaritási flashmob az oktatás ügyéért

0
214

Ma reggelre szolidaritási flashmob, azaz egy formáció kialakítására hívták a budaörsi óvodák a helybélieket a városháza elé. Ennek célja az volt, hogy kinyilvánítsák kiállásukat egymásért a budaörsi óvodapedagógusok, tanárok, szakszolgálati dolgozók, illetve mindenki, aki fontosnak tartja az oktatás ügyét. „Mutassuk meg együtt, hogy összefogással bármire képesek vagyunk!” – állt a meghívóban.

A budaörsi óvodák egy közös kiállásra hívták a budaörsieket a városháza elé reggel fél nyolcra, hogy együtt formázzák meg a közös kiállás szimbólumát, a piros kört, benne egy felkiáltójellel. Ehhez kérték, hogy mindenki vigyen magával egy piros A/4-es lapot a formáció látványosabbá tételének érdekében.

Az esemény szervezője, Szilágyi Kitty, budaörsi óvónő elmondta, a város óvodáinak közös rendezvénye volt a reggeli megmozdulás, melynek egyfelől az volt a célja, hogy jelezzék, az óvodapedagógusok ugyanúgy részei a jelenlegi oktatási rendszernek, mint a tanárok, másrészt az, hogy közös kiállásukkal biztosítsák támogatásukat az oktatási-nevelési intézmények dolgozói, a szülők, gyermekek, diákok és minden érintett személy felé.

A szolidaritási akcióban részt vett Wittinghoff Tamás polgármester is és a képviselő testület néhány tagja.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here