Szeretettel dobozolva a Kősziklától

0
669

A Kőszikla Baptista Gyülekezet évről évre különálló módon vesz részt a már jól ismert Cipősdoboz akcióban, tíz éve. Mint budaörsi gyülekezet egyrészt lokálisan a városban tesz szolgálatot, továbbá a kárpátaljai gyerekek számára nyújt segítséget egy doboznyi szeretettel.

Az eddigi gyakorlatot folytatva a dobozolást megelőző napon számba vesszük az érkezett adományokat, majd átgondolva melyek azok a dolgok, amiből kevesebb van vagy nincs is, azokat a pénzadományokból megvásároljuk, hogy december 9-re a vasárnapi dobozolásra minden adott legyen. „A dobozok összekészítésében mindig az igazságosságra törekedünk, így lesz ez most is, tehát minden kapott és vásárolt dolgot igyekszünk életkor és nemek alapján egyenlően elosztani” – tudtuk meg Pataki Dávidtól, a Kőszikla Baptista Gyülekezet, Cipősdoboz akció szervezőjétől.

Az első átadás a kárpátaljai Kígyóson lesz, ahová december 14-én indul el a gyülekezet csapata.  És ugyancsak december 14-én pénteken, 18.00 órakor a budaörsi Sztehlo Gábor Gyermekotthon és Fogyatékosokat Befogadó Otthonának nyújtják át a karácsonyi meglepetéseket a gyülekezet helyszínén a Terraparkban. Végül pedig a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Általános Iskola kisegítő (Árpád utcai) tagozatában lesz december 21-én pénteken 10 órakor az adományok átadó ünnepsége.

A csomagolás tehát december 9-én lesz a Kőszikla Gyülekezetben, a Terraparkban, a Liget utca 2/3 alatt, ahová a gyülekezet idén is várja a budaörsiek segítségét. Amit jó lenne, ha hoznának: egy cipős dobozba is elférő játékok, könyvek, meleg zoknik, kesztyűk, sapkák, írószerek, finomságok, alapvető tisztálkodási szerek.

Írta: Polgár Ágnes