Számítógépek a tankerülettől az iskoláknak

0
569

Sajtótájékoztatón jelentette be tegnap, azaz   december 8-án délután az Érdi Tankerületi Központ vezetője, Sárközi Márta az érdi Vörösmarty Mihály Gimnáziumban, hogy a térség oktatási intézményei informatikai eszközöket kapnak az államtól. Ott volt Aradszki András, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium energiaügyért felelős államtitkára, országgyűlési képviselő és T. Mészáros András, Érd polgármestere is.

A közép-magyarországi régió 650 köznevelési intézményébe 6,2 milliárd forint értékben informatikai eszközöket juttat a Klebelsberg Központ, ebből az Érdi Tankerületi Központhoz tartozó 26 település 49 oktatási intézménye (25 432 gyermeket érintően) 1162 számítógéppel és monitorral, 545 laptoppal és 553 projektorral közel 517,5 millió forint összegben részesül, amelyeket december 15-ig szállítanak ki – mondta a tegnapi sajtótájékoztatón Sárközi Márta, az Érdi Tankerületi Központ vezetője. A beruházás célja a tanítás módszertani kultúrájának bővítése, és az elosztásnál figyelembe vették az iskolák tanulóinak létszámát – tette hozzá.

Aradszki András államtitkár azt emelte ki, hogy a számítógépeket állami költségvetési pénzből vették meg, és állítása szerint Magyarország az egyetlen olyan ország az Európai Unióban, ahol 2010 óta a GDP-vel arányosan együtt növekedtek az ilyen jellegű kiadások. „A magyar oktatás elindult egy olyan irányba, amelyben a gyerekek korszerűbb tudással kerülnek ki az iskolából, és ebben a mai, változó világban meg tudják állni a helyüket. Ezek az eszközök ezt hivatottak elősegíteni” – közölte a sajtóval.

Négy budaörsi általános iskola, az Illyés gimnázium és a Leopold Mozart zeneiskola összesen közel 84 millió forint értékben kapnak a digitális oktatáshoz szükséges eszközökből. Ezeket várhatóan a jövő héten, tehát december 11-től 13-ig szállítják ki az intézményeknek.