Szabó Levente kiállítása lesz a PostART-on

0
290
2022. február 18-án, pénteken, 19 órakor Szabó Levente Az elmúlt tíz év című kiállításának megnyitója lesz a PostART kulturális színtérben.
“Az Elmúlt tíz év egy olyan kiállítás, ami arra készül választ találni, hogy van e még lehetősége a festészetnek vagy kimerült az eszköztára. Valójában az elmúlt 24 év is lehetne, hiszen ennyit töltöttem el alkotóként. Mire ez a kiállítás létrejött, a Nemzeti Galériában már lezajlott Gerhard Richter tárlata. Aki látta, pontosan tudja, hogy milyen nehézségekkel küszködött az idős mester. Nálam hosszú ideig fel sem merült a neve, csak alkotás közben belebotlottam egy problémába, ahogy az eredetiséget kerestem a médium nyelvén. Azután problémák tucatjaiba, így formálódtak a képeim. Ez a kiállítás kifejezetten nem az alkotás sikeréről szól, hanem annak tanulságairól. A lelkemben mindig arra vágytam, hogy valami eredetit hozok létre és megmutathassam. Ebből az egyik, most teljesülni látszik” – mondta el a Budaörsi Naplónak a Budaörsön élő fiatalember, Szabó Stegbauer Levente.
A közösségi oldalakon így ajánlja a kiállítást:
Engem nem ismert senki
Én sem ismertem senkit
Szabó Levente grafikus, festő, független filmes. 16 évesen, szülei válása után kezdett művészettel foglalkozni. Munkái paradigmatikusak, inkább festészetek, mint a többi mestertől szokott linaritás, témái is az ellentmondások egyfajta feloldása a médium nyelvén.
Ez a tárlat az elmúlt tíz év munkássága, festészeti és filozófiai problémák bemutatása.
A kiállítást megnyitja: Sugár János, a Magyar Képzőművészeti Egyetem Intermédia tanszék vezetője
“egykor öröm volt az észnek,
mely tevékeny, nem henyél:
lesni, hogy a Természet örök alkotásban él.
Tűnik, merül oly sok alak, s mind mögött az Örök-Egy;
maga módján a kicsi a nagy,
s nagy a kicsi, egyre megy.
Megmaradva, s újulva, közel, távol,
itt vagy ott, alakítva, s alakulva-
csoda, hogy még itt vagyok.” (Goethe)
A kiállítás megtekinthető március 4-ig.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here