Sikeres kiegészítő rákkezelés

0
1595

A budaörsi központú Oncotherm Kft. olyan kiegészítő rákterápiás eszközöket fejleszt és gyárt, amelyeket sikeresen alkalmaznak különböző típusú daganatos betegségek gyógykezelésére .

A rákos megbetegedések száma világszinten növekszik, ennek megfelelően a betegek és a szakemberek is keresik azokat a megoldásokat, amelyek elősegítik a hagyományos rákterápiák eredményességét. Az Oncothermia (loco-regionális elektro-hyperthermia) egy olyan, világszinten elismert, hatékony kiegészítő rákkezelési mód, melyet a világ 5 kontinensén, 32 országában, több mint évi 200 000 kezelés számmal alkalmaznak.

A vállalat küldetését már 1988-ban, Prof. Dr. Szász András (az Oncothermia módszer kidolgozója és az Oncotherm Kft. alapítója) megfogalmazta: Határozott célünk, hogy segítsünk a daganatos betegeknek egy hatékony, mellékhatások nélküli terápiával, a Hippocratészi, „Ne árts” elvét követve.

Prof Dr. Szász András vezetése alatt történő folyamatos egyetemi kutatások és fejlesztések garantálják, hogy az orvostechnikai eszközök megfelelnek a legkorszerűbb orvosi és technikai előírásoknak.

Az Oncotherm Kft. büszke arra, hogy tudásával hozzájárulhat az oktatás gyakorlati oldalának erősítéséhez is. Ezt a feladatot az Oncotherm Kft. budaörsi központja, mint Szent István Egyetem Kihelyezett Biotechnika Tanszéke látja el.

A vállalat és a vele együttműködő kihelyezett Biotechnikai Tanszék teljes harmóniában segíti az egyetemi oktatás és az ipar egységét, elsősorban a doktori iskola hallgatóinak képzésével. 2017. szeptember 14-én egy információs tábla kihelyezésére is sor került, amely avatásának aktualitását az Oncotherm Kft. telephelyének változása hozta magával.

 

Különösen megtisztelő volt, hogy az eseményen neves személyeket és professzorokat üdvözölhettek. Így részt vett az avatáson:

Dr. Szigeti Gyula Péter – Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal kutatás-fejlesztésért felelős elnökhelyettese

Prof. Dr. Tőzsér János –  Szent István Egyetem rektora

Prof. Dr. Szabó István – a Szent István Egyetem Nemzetközi és Külkapcsolati rektorhelyettese

Prof. Dr. Kátai László – a Szent István Egyetem Gépész Kar dékánja

Dr. Krenács Tibor -Semmelweis Egyetem, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézet laborvezetője, tudományos főmunkatárs

Megtisztelte jelenlétével az avatást két volt PhD hallgató, akik már az 1994-ben elindult képzésben vettek részt:

Prof.Dr. Hegyi Gabriella – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Komplementer Medicina Tanszék vezetője és a Konfocius Intézet igazgatója

Prof.Dr. Zsoldos Ibolya – Széchenyi István Egyetem Anyagtudomáyi és Technológiai Tanszéke vezetője, az Audi Hungária Járműmérnöki Kar Tudományos dékánhelyettese

A cikk folytatását októberi nyomtatott lapszámunkban olvashatják.