Sevcsenko válthatja Stefano Piolit a Milan edzőjeként

0
179

Andrij Sevcsenko ukrán szakember a fő jelölt az FC Milan edzői székére. A klub vezetése elégedetlen a Pioli edző által vezetett csapat eredményeivel. A csapatösszeállítást, és a mérkőzések eredményeit mindig megnézheti a GGBET oldalon.

Az előző, 2021-2022-es szezonban a Milan nyerte (az elmúlt 11 év során először) az olasz bajnokságot, miközben az ezüstérmes Intert mindössze 2 ponttal verte. Elmondhatjuk, hogy ebben a szezonban a címvédő csapat ül a babérjain. Vagy újra elkezdődött a fekete sorozat.
A Milan az utolsó 6 meccsét elveszítette. És ráadásul zsinórban két meccsen kapott legalább 4 gólt (ez az első alkalom a klub történetében). Nem csoda, hogy a klub vezetősége elégedetlen. Hiszen, ha a csapat Bajnokok Ligája nélkül marad (és minden pontosan erre mutat), akkor a főnökök kisebb profitot kapnak. Akkor élessé válik a probléma az olasz bajnokság legdrágább játékosával, Rafael Leao-val is. Egyelőre maga Pioli is egyre nehezebben találja meg a játékok sémáját és stratégiáját. Különösen, ha figyelembe vesszük a csapat általános hangulatát, a vereségek az optimizmushoz nyilvánvalóan nem járulnak hozzá. Főleg, ha figyelembe vesszük, hogy az egyik csapat, amelytől kikapott, a 17. helyen áll a tabellán és végül is a Milan az előző szezon bajnoka. Mindenki várja a sérült kapus, Maignan visszatérését, remélve, hogy vele legalább majd kevesebb gólt kap a csapat. Igen, és a csapat megerősítése nyilván nem fog ártani, mert Ibrahimovic (aki már 41 éves) sérült és a 36 éves Giroud sem húz ki sokat támadásban. De a Bajnokok Ligája nélkül szinte lehetetlen frissíteni a csapatot. Ördögi kör jön létre.
Most megbeszélések folynak az edzőváltásról. Az egyik esélyes Andrij Sevcsenko. Aki játszott a Milanban 1999 és 2006 között, majd 2008 és 2009 között. Összesen 236 meccsen vett részt a Milan színeiben és 127 gólt szerzett. A Milan tagjaként Sevcsenko Aranylabdát nyert 2004-ben, megnyerte a Bajnokok Ligáját, a Serie A-t.
Andrij Sevcsenko már volt az olasz Genoa edzője 2021 novemberétől. De csapattal mindössze 9 meccset töltött az olasz bajnokságban. Közülük három döntetlen volt, hat pedig vereség. Ezt követően kirúgták, bár kezdetben 2024-ig írták alá a szerződést.
Most Sevcsenko az Unated24 platformot képviseli nagykövetként és egyelőre Ukrajna támogatására összpontosít. Képviselői és ő maga még nem nyilatkozott arról, hogy edzőként folytatná tovább.

Írta: Galambos Dániel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here