Rendszeres Covid-teszt az oktatási intézményekben kellemetlenség nélkül?

0
286

Ma már nem lehetetlen!

Sok munkahely vezette be azt, hogy munkavállalóik rendszeresen végezzenek el covid antigén tesztet otthon, mielőtt dolgozni mennek, vagy pedig a cég végzi el a tesztelést bizonyos időközönként. Emiatt jelentősen csökkenhet a koronavírus terjedése és az új fertőzések száma.

Az iskolák, óvodák és bölcsődék esetében is ez a legmegfelelőbb eljárás. Azonban ezt a legtöbb teszt kényelmetlen használata miatt sok intézményben nem tudják kivitelezni. Napjainkban azonban annyit fejlődött az antigén tesztek technológiája, hogy egy viszonylag új módszerrel egyszerűen és fájdalommentesen elvégezhető a gyorsteszt a vírus kimutatására.

A lázmérés és a maszk nem elég

Eltelt néhány év és mára nyilvánvalóvá vált, hogy a koronavírus sokkal kiszámíthatatlanabb, mint azt eleinte gondolta az orvostudomány. Pontosan emiatt nem lehet egy kaptafára venni az emberek gyógyulási esélyeit. Lehetünk erősek és fiatalok, sportolhatunk rendszeresen – nem kizárólagosan ez a gyógyulás kulcsa. Az orvosok sem tudják megmondani, mi lehet a garancia a felépülésre, ezért a legfontosabb a pandémia idején a prevenció. A legtöbb intézmény általában ezt legfeljebb rendszeres lázméréssel és kötelező maszkhasználattal, illetve fertőtlenítéssel kezeli. Azonban kimutathatóan ezek ellenére is komoly járványveszély alakulhat ki. A láz mérésével nem mindig mutathatjuk ki ugyanis a fertőzöttséget, főleg a korai stádiumban. A maszk önmagában mit sem ér, ha a légtér telítve van vírussal. A fertőtlenítésről pedig mind tudjuk, hogy csupán átmeneti.

Rendszeres antigén teszt: a megelőzés legjobb módja

A fentiek tudatában még mindig az egyik leghatékonyabb eljárás, ha az iskolák és más gyermekeket foglalkoztató intézmények bevezetik a rendszeres koronavírus-tesztelést. A legjobb erre pedig az új fejlesztésű nyalókás antigén teszt, amely gyors, hatékony és teljesen fájdalommentes. A teszt nyál mintából elvégezhető, az eredményt pedig 10 perc alatt kimutatja. Egyáltalán nem kellemetlen a gyermekek számára, így rendkívül könnyen használható esetükben is. Általa időben kiszűrhetik az intézmények a beteg gyerekeket, így jelentősen csökkenthetik a járvány veszélyét.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here