Remekelt a BSC a Karate Magyar Bajnokságon

0
1187

Nem győztük összeszámolni a BSC ifjú karatésainak az érmeit a múlt hétvégén lezajlott Magyar Bajnokság után. Az összesített egyesületi rangsorban szinte csak a nagy, tradicionális klubok előzték meg a mieinket.

A WKF Karate Magyar Bajnokság szombati eredményei szerint az ötödik helyen végzett a rangsorban a BSC karate szakosztálya két-két arany, ezüst és bronzéremmel majd a vasárnapi éremtáblán a 7. helyen találjuk a BSC karate szakosztályát, két arany, kilenc ezüst és tíz bronzéremmel.  A WKF Karate Utánpótlás Magyar Bajnokságon ugyanekkor két ezüst és négy bronzéremmel a 12. lett a rangsorban a BSC. (Az utánpótlás kategóriák eredményei itt nézhetők meg.)

Rekordlétszám, közel 900 versenyző részvételével rendezték meg 2018. április 21-22-én az idei karate magyar bajnokságot. A felnőtteknél jellemzően az MTK és az UTE sportolói uralták a mezőnyt, a szombati felnőtt finálék során megvédték címüket a jelenlegi legjobb, a 2020-as olimpiai kvalifikációra készülő versenyzők. A döntőket megtekintő MOB-elnök Kulcsár Krisztián „üdvözölte a karatét az olimpiai családban”, és az egész sportágnak gratulált ahhoz, hogy 2020-ban Tokióban történetében először ott lehet az ötkarikás játékokon. Beszédében kijelentette: bízik benne, hogy lesz magyar karatés Tokióban – olvasható az országos szövetség értékelésében.

Nagyon sokat dolgoztunk ezekért az eredményekért, előző hétvégén, péntek, szombat vasárnap táborban készítettük fel a gyerekeket. Mindezt úgy, hogy a rangsorban előttünk álló nagy klubokhoz képest szakosztályunk szerény anyagi támogatást kap a BSC-én keresztül a budaörsi önkormányzattól, és így a szülőkre hárul a költségek fedezése, tehát a terembérlet, a melegítő, a külföldi mesterek, a fizetett edzőtáborok. Nagyon büszke vagyok arra, hogy az utánpótlás keretében mi neveljük ki a versenyzőinket, szemben például azokkal, akik akár (ez egy mostani konkrét példa) egy teljes 40 főből álló kész csapatot is leigazolnak a bajnokságokra, valószínűleg azért, mert az eredmény után kapnak plusz pénzt. Nálunk a szép eredmény mögött magas szakmai munka és teljes odaadás van, szívvel-lélekkel dolgozunk, ez tartja fenn a budaörsi karatét” – nyilatkozta a bajnokság után a Budaörsi Naplónak Straub Katalin szakosztályvezető.

A budaörsieknek a Magyar Bajnokságon szombaton az első érmet Borbás Hedvig kata aranya jelentette. (Róla itt írtunk bővebben). A második érem is arany lett, kumitében Borbás Botondtól! Mindkettőjük edzője Horváth János. Szilágyi Zsófi és Borbás Hédi utána szerezett még ezüstöt, Bardócz Barnabás és a lány kata csapat (Borbás Hédi, Császár Csenge és Szilágyi Zsófi) bronzot. A verseny első napján nyolc BSC-s versenyző indult, akik összesen hat érmet szereztek. További érmések: Békei Emese bronz, Simon Nagy Nimród bronz, Békei Botond kata bronz és kumite ezüst, Ország Vitéz Mátyás és Németh Kristóf bronz, Németh Csaba ezüst érem. Murányi Lehel is aranyérmes lett.

A kisebbek közül ezüst érmet szerzett Reményi Kamilla katában és kumiteben, szintén ezüst érmes Fellner Polli és a lány kata csapat bronzot hozhatott haza. Ádám Vivien mérlege kata arany, kumite ezüst, Békéi Boti és Sarkadi Sebestyén kata bronz, Ország Virág Dorka kata bronz, Simon Nagy Nimród kumite bronz.

(Még több kép és eredmény ITT)

Mindenkinek gratulálunk!

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here