Rajzfilmünnep november 4-5. – részletes program

0
1139

Rajzfilmfesztivál két napon keresztül három helyszínen!

Budaörs először ad otthont az Országos Rajzfilmünnep eseményeinek 2017. november 4-5. között. A Rajzfilmünnep budaörsi programjai a legkisebb gyerekektől a pályaválasztás előtt fiatalokig, a legkülönbözőbb korosztályok számára kínálja a közösségi filmnézés élményét. A reggeltől estig tartó vetítéssorozaton a legújabb premierektől a régi kedvenceken át animációs fesztiválsikerek és vizsgafilmek is láthatóak lesznek. 

A Rajzfilmünnep három budaörsi helyszínen kerül megrendezésre:

Fantazmagória Gyerekkönyvesbolt – Szabadság út 61. 
Zichy Major –  Clementis László u. 22.
BABtér – Budaörsi Animációs Bázis és Kreatív Tér -Templom tér 12.

Valamennyi vetítés ingyenes!

kuflik.jpgA Rajzfilmünnep programjában szerepel Dániel András Egy kupac kufli című mesekönyve alapján készült animációs mesesorozat mozifilm változata, mely az 5-9 éves közönséget célozza meg, de kisebbeknek és nagyobbaknak is egyaránt garantált szórakozást ígér.

A rangos Annecy animációs filmfesztiválon közönségdíjat, a tokiói animefesztiválon nagydíjat nyert A messzi Észak című francia film, amely a 19. századi Oroszországban játszódik: Szása fellázad a sorsa ellen, elmenekül otthonról, és elhatározza, hogy felkutatja nagyapját – a messzi Északon.

m-zga.jpg

In Memoriam Nepp József – a közelmúltban elhunyt Balázs Béla és Kossuth-díjas rajzfilmrendezőemléke előtt tisztelgünk legjobb alkotásaival: a Mézga család, a Vakáción a Mézga család és a Kérem a következőt! sorozat epizódjainak válogatása is a fesztivál műsorára kerül.

a-voros-teknos-96082.jpgIdén jelölték Oscar-díjra a Legjobb Animációs Film kategóriájában A vörös teknős című francia-japán alkotást, melyet a világhírű japán Ghibli stúdió készített. Az élet örök körforgásáról szóló, elsősorban felnőtteket megcélzó, lenyűgöző látványvilágú mese egyszerre ötvözi az európai és japán gondolkodásmódot, miközben szívszorító módon mutatja be természet és ember egymásra utalt kapcsolatát. 

A Rajzfilmünnep egyik különlegessége, hogy az egész estés filmek és a rajzfilmsorozatok mellett betekintést nyújt több rangos hazai animációs fesztivál alkotásaiba is, így összeállítást láthatunk a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) díjnyertes filmjeiből, a Busho Fesztivál filmjeiből, az Anilog Fesztivál rövidfilmjeiből és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszékének diploma és vizsgafilmjeiből is. 

bogy-.jpgA magyar klasszikusok közül vetítésre kerül Dargay Attila Lúdas Matyi című egész estés rajzfilmje, a Vizipók-csodapók és a Leo és Fred

A népszerű mesesorozatok közül újra látható lesz A kockásfülű nyúl, a Pom-pom meséi, a Mesék Mátyás királyról és A nagy ho-ho-horgász.

A legkitartóbb ovisok végignézhetik a Bogyó és Babóca maratont. Az óriási népszerűségnek örvendő Bartos Erika mesék rajzfilmváltozatának mindhárom évadja vetítésre kerül.

A Rajzfilmünnep tervezett programja

BABtér (Budaörs, Templom tér 12):

2017. november 4. szombat

14:00 Összeállítás a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes filmjeiből
15:00 Összeállítás kortárs szlovén animációs filmekből
16:00 Lúdas Matyi (R: Dargay Attila)
17:30 Összeállítás a Busho Fesztivál rövidfilmjeiből

2017. november 5. (vasárnap)

10:30 Leo és Fred – egészestés változat
13:30 Vízipók-csodapók – egészestés változat
15:30 A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszékének diploma és vizsgafilmjei
16:30 Összeállítás az Anilogue Fesztivál filmjeiből

Fantazmagória Gyerekkönyvesbolt (Budaörs, Szabadság út 61.)

2017. november 4. szombat

14:00 Bogyó és Babóca Maraton (a három mozifilm egyben)

2017. november 5. (vasárnap)

10:30 Összeállítás klasszikus mesesorozatokból I: Kockásfülű nyúl, Mikrobi, Kíváncsi fáncsi, Vízipók-csodapók
14:00 Hoppi mesék (Rófusz Ferenc)
16:00 Egy kupac kufli – budaörsi mozipremier

Zichy Major (Budaörs, Clementis László u. 22)

2017. november 4. szombat

14:00 Összeállítás a magyar animáció aranykorából: Mézga család, Kérem a következőt, Mézga Aladár különös kalandjai (Nepp József emlékére)
16:00 Szaffi
18:00 Az erdő kapitánya
19:30 A messzi Észak – budaörsi mozipremier

2017. november 5. (vasárnap)

10:30 Mesék Mátyás királyról
13:30 Összeállítás klasszikus mesesorozatokból II – 70 perc: A nagy ho-ho-horgász, Kukori és kotkoda, Pityke, Pom pom meséi
15:00 A vörös teknős – budaörsi mozipremier

A vetítések ingyenesek. A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!
Várunk minden kicsit és nagyot szeretettel programjainkon!