Rágyúrunk a kortársakra 2. rész – meghívó

0
316

Rágyúrunk a kortársakra – művészeti edzés kezdőknek (második rész) címmel művészeti előadás lesz a Jókai Mór Művelődési Központban 2018. március 19-én, este 7 órától.

Előadó: Balázs Dóra (ARTmargók blog)

A kortárs művészet korunk művészete, ez szól leginkább rólunk és arról a világról, amiben élünk. Sokan mégis ettől idegenkednek a legjobban… Ha legalább egy kicsit kíváncsi vagy, nyitott néhány új megközelítésre, és nem rettensz el egy kis szellemi fekvőtámasztól, akkor gyere edzeni velem!

Mivel az első edzésen megtanultuk honnan érdemes közelíteni a kortárs alkotásokhoz, most azt fogjuk megnézni, milyen sokféle van ezekből például médiumok és technikák tekintetében, és milyen sok lehetőség kínálkozik mindezek megtapasztalására és megismerésére. Korunk művei közül sokat már nem feltétlenül kell tisztes távolságból szemlélni: szép számmal akad, amelyiket meg lehet fogni, pörgetni, simogatni, felmászni rá, benne végig sétálni, belenézni… Erre fogunk gyúrni ezen az előadáson, hiszen egy másik lényeges vonása ezeknek az alkotásoknak az, hogy csak a te aktív részvételeddel válnak teljessé. Márpedig ehhez formában kell lenni!

A belépés ingyenes!