Programajánló szeptember 8-án szombatra

0
1608
SONY DSC

Ha a múlt hét végén otthon maradtál, pedig hívtunk a budaörsi rendezvényekre, ezen a szombaton ne tedd!

Szülőknek és pedagógusoknak ajánljuk a gyermekfejlesztéssel foglalkozó előadásokat a TEVE által szervezett egész napos Egészségnapon. Erről ITT írtunk.

A budaörsi kamaraerdei részönkormányzat sportos családi napja is rengeteg programmal vár 10 órától 14 óráig. Erről bővebben ITT. Újdonság a szárazúszóbajnokság (erről ITT), ami az előzetesen meghirdetett időpont helyett nem 11-kor, hanem délben kezdődik. A hagyományos focibajnokság azonban sajnos elmarad, mert nem igazán voltak jelentkező csapatok. Ezt ugyanis a szervezők a felnőtteknek szánták, akik úgy tűnik, nem akarnak így és itt mozogni. A sportolási lehetőségekkel párhuzamosan lesz kézműveskedés is, gyöngyfűzés, varrás, élményfestészet.

 

Hosszú évek hányattatásai után 2003-ban újult meg a budaörsi Kőhegyi kápolna. Ez a szent hely mintegy 100 éven keresztül a Buda- és Pest-környéki hívek szívesen látogatott búcsújáró helye volt. A hagyományt néhány éve elevenítette fel a Wendler Ferenc Alapítvány. A Kőhegyi Búcsút idén szeptember 8-ra tették, és 10 órakor kezdődik az ehhez kapcsolódó szentmise. (Erről ITT olvashatnak.)

És még egy kis mozgási lehetőség a budaörsi Decathlon áruházban, illetve az áruháznál. „Vissza az iskolapadba! Gyere el VitálSport napunkra, sportolj, nyerj, legyél bajnok! Állj rajthoz a jobb jegyekért!” – áll a felhívásban. Idén is lesz Dr. Rex Kutyás bemutató, lovaglás, a NewIce jégpályán egész nap ingyen korcsolyázási lehetőség és  még sok más izgalmas sportos program. (Bővebben ITT.)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here