„Preparáció, plié, jeté” – balett felnőtteknek a budaörsi Közösségi Házban

0
957

A héten tartották az első felnőtteknek szóló balettórát a Közösségi Házban, ahol hét lelkes, mindenre elszánt nő próbálgatta a különböző alapmozdulatokat (preparáció: valamilyen mozdulatot előkészítő helyzet, a figyelem összpontosítására szolgál; plié: térdhajlítás kifelé fordított lábbal, a sarok csak a legvégén emelkedik fel a földről; jeté: lábemelés), és ismételte az alaplépéseket.

„Mindenkinek ajánlom, aki picit is kedvet vagy vonzódást érez a klasszikus balett és a színpad iránt” – mondta mosolyogva az oktató, Horváth-Mester Henriett, aki nagy szakmai múltra tekint vissza. Karrierjét a debreceni színházban kezdte, majd éveken át külföldön dolgozott a Jean-Ann Ryan Company produkcióiban szólistaként, később pedig visszatért Magyarországra, és szabadúszóként több turnén is részt vett a Rock Színházzal. Nagy büszkesége, hogy a Vámpírok bálja hazai bemutatóján az első csapat tagjaként táncolhatott. A tánc mellett elkezdett tanítással is foglalkozni, kisfia születése után pedig már egyértelműen „a tanítás felé húzta a szíve”.

Eddig tiniknek, a budaörsi StarDust Musical Stúdió táncosainak tartott hetente két alkalommal foglalkozást a Közösségi Házban, ám az érdeklődésre való tekintettel most elindította felnőtteknek szóló tanfolyamát is, amelyre bármikor be lehet még csatlakozni. Csütörtökön fél 2-től nőket és férfiakat is várnak az egy órás balettórára, súlytól és testalkattól függetlenül, hiszen „óráról órára érezhető a változás”. A balettnek számtalan jó hatása van: fejleszti az akaraterőt és az önfegyelmet, szép, arányos izmokat és lazább ízületeket eredményez, nagyszerű energia-levezető hatása van, azaz „tökéletesen alkalmas test és lélek egészségesen tartására”.

Fotó:PE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here