Pontszerző helyezést ért el a budaörsi táncos lány a X. Világjátékokon

0
769

Pontszerző – 7-8. helyezéssel zárt a Wroclawban megrendezett X. Világjátékokon salsa kategóriában a budaörsi Nagy Edit Lilla és párja Pék Máté.

A Világjátékokat az idén 10. alkalommal rendezték meg július végén a lengyelországi Wroclawban. Hagyományosan az olimpia évet követő évben kerül sor a „még nem olimpiai sportágak olimpiájára”, amelyet először 40 éve tartottak, és amely mára sikeres világversennyé nőtte ki magát.

A magyar versenyzők – hasonlóan az olimpiához – formaruhában vonulhattak a nyitó- és záróeseményen. Az országok közötti versenyben a pontszámítás ugyanolyan, mint a „nagytestvérnél”. Bár Magyarország is vetélkedett a X. Világjátékok megrendezésének elnyerésért, végül Lengyelország lett a befutó. A magyar csapat 60 versenyzővel képviseltette magát és a hivatalos fogadalomtétel után július 14-től vette kezdetét  a verseny.

A táncsportágban 3 páros képviselte hazánkat – latin, standard és salsa  táncokban – és 19 évesen sikerült kvalifikáltatnia magát  a budaörsi Nagy Edit Lillának (aki hat évesen kezdett táncolni egy helyi egyesületben) és párjának Pék Máténak. Edzőjükkel, Székely Szilveszterrel utazhattak ki.

Egy francia párral holtversenyben végeztek a 7-8.helyen, amely így pontot hozott a magyar csapatnak,  amely ugyanolyan jól teljesített mint egy évvel korábban az olimpián, az országok közötti versenyben a 11.helyezést érte le.

Máté és Edit rendületlenül készül a 4 év múlva az amerikai Birminghamban megrendezendő XI. Világjátékokra, ahol szeretnének az első három helyezett között lenni. És ma utaznak Kínába a Standard  kűr világbajnokságra – mondták el a Budaörsi Naplónak.

Írta: Gál Andrea

Cikkeink a táncospár korábbi sikereiről:

https://budaorsinaplo.hu/budaorsi-tancospar-nyerte-el-az-idei-ev-magyar-bajnoka-cimet/

https://budaorsinaplo.hu/nehez-kezdes-sikeres-befejezes-a-tancosparnak/

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/sport/20150720/latinokat-tancolt-le-edit-es-mate-puerto-ricoban

http://www.archiv.budaorsinaplo.hu/sport/20130605/edit-ujabb-tancsikerei