Polgármesteri elismerésben részesültek az életmentők

0
365

A budaörsi városházán ma kitüntették Kazinczy Zsoltot és Paul Gábort, a Punto Cukrászda&Bisztró&Pizzéria munkatársait, akik október 12-én gyors beavatkozásukkal megmentették egy hölgy életét az étteremben.

„Minden tiszteletem a lélekjelenlétért és a szakszerű ellátásért, gratulálok!”– mondta Wittinghoff Tamás, Budaörs polgármestere beszédében, mellyel két fiatalembernek, a Punto bisztróban dolgozó Paul Gábornak és Kazinczy Zsoltnak mondott köszönetet, amiért fenntartották életfunkcióit vendégüknek, aki 2022. október 12-én lett rosszul az étteremben. Még nem volt példa ilyen esetre, hogy valakit életmentésért tüntettünk volna ki” jegyezte meg a polgármester, hogy igazából nincs ilyen díja a városnak, de fontosnak érzi, hogy nyilvánosságot kapjon az eset, mert nem lehet elégszer hangsúlyozni, hirtelen szívmegálláskor életmentő az azonnali beavatkozás.

Az étteremben felszolgálóként dolgozó Kazinczy Zsolt és Paul Gábor szakács mellkas kompressziót alkalmazva tartotta életben hölgyvendégüket, aki hirtelen, minden előjel nélkül lett rosszul.

„Hál’ istennek, azóta a hölgy teljesen felépült, károsodás nélkül. Férjével és hétéves kisfiával meg is látogattak minket az étteremben” – mesélte Kazinczy Zsolt. „Nagyon megható élmény volt látni őket” – tette hozzá. A polgármester kérdésére elmesélték az egész történetet. „Ketten mentettük meg a hölgy életét, felszolgálóként én értem oda először és kezdtem meg az ellátást, kollégám pedig folytatta a mentők kiérkezéséig – ismertette részletesen az eseményeket a fiatalember. „Megvizsgáltam, hogy lélegzik-e, és amikor kiderült, hogy nem, megkezdtem a mellkas kompressziót” – folytatta. A konyhán dolgozó szakács, Paul Gábor sietett segíteni, mikor meghallotta, hogy baj van a vendégtérben. Közben a jelen lévő vendégek közül hívták a mentőket, akik hat-hét perc alatt értek ki a helyszínre. A két fiatalembernek sikerült addig fenntartani az életfunkciókat, így a hölgyet végül a mentők újra tudták élesztették defibrillátorral. „Boldogok vagyunk, hogy segíthettünk” – mondták.

A két életmentő Budaörs címerével díszített órát és oklevelet kapott, melyen ez áll: „Budaörs Város Önkormányzata nevében köszönetemet fejezem ki önzetlen segítségnyújtásáért és kiemelkedő helyzetfelismeréséért, amelyet életveszélybe került embertársa iránt tanúsított. Bátor helytállásának köszönhetően megmentette a bajba került vendégük életét, ezért Budaörs közössége nevében hálás vagyok Önnek nagyszerű tettéért.”

Ezt követően szűk körű fogadást tartottak a polgármester irodájában a fiatalemberek tiszteletére.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here