Pillanatképek a Nyugatiban, a menekültcsoportok beérkezése között

0
141

Miközben az Országházban a 2022 évi Kossuth- és Széchenyi díjakat adták át március 14-én este, a Nyugati pályaudvarra folyamatosan érkeztek az újabb és újabb menekültek Ukrajnából, hiszen a több mint két hete kezdődött orosz támadások és a háború végét senki nem látja.  Továbbra is főként nők és gyerekek jönnek, akiket elsősorban az önkéntes segítők fogadnak.  

„Sajnos nem lettek túl jók a fotóim, mert akkor tudtam ezzel foglalkozni, miután éppen lement egy hullám, tehát szinte senki nem volt a várókban, hiszen amikor sokan voltak, akkor sok volt a tennivaló is” – szabadkozik egyikük, a budaörsi Ványai Pál, akinek korábbi beszámolóját ITT olvashatják, és aki lapunk kérésére az alábbi képeket készítette.

Az elsőn az látszik, milyen sok a felajánlás a házi kedvenceknek, bőven van tehát állateledel is.

 

 

A másodikról első pillantásra azt hinnénk, hogy öt bőrönd. Pedig nemcsak öt bőrönd, hanem egy háromgyerekes család és a nagyszülők, vagyis hét ember teljes megmaradt vagyona.

 

A harmadik és negyedik kép is két vonatbeérkezés között készült, amikor a segítők is beszélgethetnek, lazíthatnak.

 

 

 

 

 

Az ötödik képnek is története van. A Nyugati pályaudvar nemrégen felújított kupoláját – amely alá beérkeznek Budapesten a menekültek – egy elegáns ukrán úr – akinél egy bőröndön kívül semmi nem volt – ámulattal fotózta körbe. Még nem volt szállása, sőt a kezét sem tudta sehol megmosni, de ami szép, az menekülés közben is az. Így tudunk  megmaradni embernek, annak ellenére, hogy mindenünk odaveszett.

Fotók: Ványai Pál

Kapcsolódó cikkünk: https://budaorsinaplo.hu/egy-hatalmas-koszonet-a-menekulteket-segitoknek/

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here