Pályázati forrásból újulhat meg a Puskás Tivadar és a Hársfa utca

0
1235

Pályázati forrásból újulhat meg a Puskás Tivadar és a Hársfa utca – adta hírül közösségi oldalán a sikeres tárgyalás után Kálóczi Imre alpolgármester. Azt írja,hogy 122 millió forintot nyertünk útfelújításra az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal  történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című pályázaton.

A Pest Megyei Önkormányzat pályázata 2018 elején jelent meg azzal a céllal, hogy támogassa az önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítését, felújítását és korszerűsítését. Az igényelhető legmagasabb támogatási összeg 150 millió forint volt településenként.
„A felhívás megjelenésekor egyeztettem Csenger-Zalán Zsolt (Fidesz-KDNP- a szerk.) országgyűlési-, és Török Czene István (Fidesz-K DNP- a szerk.) Pest megyei képviselővel, hogy segítsenek olyan információkkal, amivel sikeresebb pályázatot tudunk benyújtani” – osztotta meg az előzményeket az egykor szintén fideszes alpolgármester. „Ekkor hívták fel a figyelmem arra, hogy nagyon fontos az eredeti cél, miszerint gazdaságfejlesztési hatással kell járnia a beruházásnak. Ezek alapján döntöttünk úgy, hogy a lakóépületek mellett a számtalan irodaházzal rendelkező Puskás Tivadar utcát, valamint a városi uszodánk és Sportcsarnokunkhoz vezető Hársfa utcát szeretnénk a pályázatból felújítani, 174 millió forint értékben, amelyhez 52 millió forint önerőt vállaltunk. Több utca nem fért bele a pályázható keretbe, így az általunk igényelt 122 014 316 Ft-ot teljes egészében elnyertük. Ezúton szeretném megköszönni a kollégáimnak a pályázat professzionális előkészítését, a döntéshozóknak pedig a pozitív bírálatot!” – írja Kálóczi. (Képünkön a sportcsarnok melletti külső kondipálya átadásakor.)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here