Online színházi előadás: Születésnap

0
411

2021. május 9-én, vasárnap este 7 órai kezdettel látható a SzínházTV-n élőben a Budaörsi Latinovits Színház Születésnap című előadását.

Leírás:
„Sokszor azok az emberek bántanak minket, élnek vissza a hatalmukkal, akiket szeretünk, akiknek sokat köszönhetünk.
Gyerekek vagyunk, de nem csak a családunkban, hanem abban a demokráciában is, amiben élünk. Nem nőttünk fel. Gyerekként kezelnek minket, de ami még rosszabb, mi is gyereknek gondoljuk magunkat. Hagyjuk, hogy a nálunk erősebb, hangosabb mondja meg kik vagyunk, mit csináljunk és hol a helyünk. A felnőttség azt jelenti, hogy az ember a saját lábára áll. Kimond dolgokat, képviseli a határait, és cselekszik. Ez felelősséggel jár. És nem csak jogokkal, de kötelességekkel is. Meg kell szólalni. Ki kell állni magunkért. Csak az tud felelősséget vállalni, aki tudja a jogait és él is velük.
Könnyű ezt mondani, de minden személyes történet, hihetetlenül bonyolult, és minden kiállás nehéz.
És fontos, hogy miután megöltük apáinkat, legyen tudásunk, célunk, és saját mondanivalónk, amivel a helyükbe lépünk. Nekem erről szól a Születésnap.”
Pelsőczy Réka rendező
Fotó: Budaörsi Latinovits Színház

RENDEZŐ: Pelsőczy Réka

THOMAS VINTERBERG, MOGENS RUKOV ÉS BO HANSEN DOGMA-FILMJE ALAPJÁN
Szereposztás: Christian CHOVÁN GÁBOR
Michael BÖRÖNDI BENCE
Helene BOHOCZKI SÁRA
Helge ILYÉS RÓBERT
Else TAKÁCS KATALIN
Mette PÁDER PETRA
Helmut MERTZ TIBOR m.v.
Nagypapa BREGYÁN PÉTER
Pia NAGY KATICA
Michelle SZŐTS ORSI
Lars FRÖHLICH KRISTÓF e.h.
Poul KOCSÓ GÁBOR m.v.
Kim MIKLÓS MARCELL m.v.
Gbatokai SAMUDOVSZKY ADRIÁN e.h.
Karla NAGY NÓRA ZSÓFIA m.v. / FRIZLI SZÓFIA m.v.
JEGYVÁSÁRLÁS INFORMÁCIÓK:
Jegyvásárláshoz először regisztrálnia kell a szinhaztv.com weboldalon (szinhaztv.com/eloadas/szuletesnap_c). Regisztrálást követően a jegyvásárlás menüpont alatt választhatja ki a kívánt darabot. A jegyvásárlásra bankkártyás fizetéssel van lehetőség. A bankkártyás fizetés az OTP SimplePay rendszerén keresztül történik. Bővebb információ: https://simplepay.hu/vasarloknak/
A megvásárolt jegyeket kétféleképpen lehet felhasználni:
1. Élő előadás megnézésére, amelynek a pontos időpontjáról az adott előadás oldalán tájékozódhat.
2. On Demand Stream / rögzített formátumban előadás megtekintésére. A pontos időintervallumról bejelentkezést követően az adott előadás oldalán tájékozódhat.
MI A SZÍNHÁZTV?
A SzínházTV egy élő, ONLINE streaming szolgáltatás, amelynek segítségével az otthonában vagy bárhol a világon megtekintheti neves színházak előadásai. Az előadás megtekintése a SzínházTV-n regisztrált fiókba történő belépéssel biztosított.
TECHNIKAI TUDNIVALÓK:
Kérjük ellenőrizze eszközét, hogy megfelel-e az előadás megtekintéséhez szükséges feltételeknek. Ezeket részletesen ide kattintva érheti el és ki is próbálhatja, hogy a lejátszó megfelelően megjelenik-e: https://szinhaztv.com/technikai-kovetelmenyek
1. Kérjük első lépésként ellenőrizze, hogy rendelkezik-e megfelelő internetkapcsolattal. 720p/HD streamhez 1.5-2 Mbps sebességű internetkapcsolat szükséges.
2. Használja a Firefox, Chrome vagy Safari böngészők lefrissebb verzióját.
3. Mobil eszközön, ha teheti, a mobilhálózatok helyett legyen Wi-Fi-hez csatlakozva.
4. Mobil eszközön ne privát böngészési módban nyissa meg a lejátszót.
5. A következő eszközökön tudja megtekinteni az előadás:
a. asztali számítógép, laptop
b. tablet
c. mobil
Nem mindegyik gyártó támogatja okostelevíziója böngészőjében a streaming szolgáltatást. Ez gyártónként eltérő lehet. Laptopról, számítógépről HDMI kábellel megoldható, hogy a TV-n menjen az adás, illetve telefonról és tabletről is van lehetőség tükrözni okostelevízióra. Android alapú rendszereknél a Smart View biztosítja a készülékről történő tükrözést, míg Apple termékek esetében az AirPlay.

 

Kiemelt kép: Budaörsi Latinovits Színház

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here