Online és telefonon rendelhetünk a gazdáktól, de a piac egyelőre nem nyit ki

0
1006

Kedves Vásárlók! Egyre többen fordulnak hozzánk, hogy gondoljuk újra a gazdapiac mielőbbi kinyitását. Mint mondják, egyre kevesebb helyen lehet élelmiszerekhez jutni, amit mi is tapasztalunk a néha felelőtlen árufelhalmozás miatt. Ha van véleményük a felvetéssel kapcsolatban, kérjük osszák meg velünk!” – jelent meg március 18-án egy poszt a Budaörsi Gazdapiac közösségi oldalán. Iszonyú indulatokat váltott ki, pedig mint Kisberk Balázs, a Gazdakör vezetője lapunknak ma elmondta, csak ötletelésre vártak, hogy mi lenne ebben a vírusos vészhelyzetben a legjobb megoldás, és az emberek véleményére voltak kíváncsiak.

Ami persze kicsit naivitás, hiszen ahogy az alábbi két kiragadott komment is tükrözi, mindenki mást tartana helyesnek: „Hadd nyisson! Kellene ez-az, csupa olyan, ami a multiknál nincs”, és „Ne nyissatok ki légy szíves!”, vegyük komolyabban ezt a járványhelyzetet. Másnap a következő bejegyzést találtuk ugyanott: „Kedves Vásárlók! Köszönjük mindenkinek a véleményeket, a pro és kontra érveket. A kényszerszünet idejére jelenleg nem találtunk jobb megoldás, mint hogy megadjuk a termelőink telefonos elérhetőségeit. Keressék őket bizalommal!

Széles Bence őstermelő továbbra is kínálja a terményeit. Keressék bizalommal a 06/20-572-93-65 telefonszámon.Kárpáti Renáta kistermelő továbbra is készíti a méltán híres vecsési savanyúságait. Keressék bizalommal a 06/30-610-68-84 telefonszámon. Kézműves kenyerek rendelhetőek 06/70-369-24-00 telefonszámon!  Kistermelőtől közvetlenül, keressék Emőkét bizalommal! Étkezési burgonya rendelhető Erzsikétől! 380 Ft/kg áron, keressék bizalommal a termelőt a 06/30-455-17-59 telefonszámon.

Telefonos elérhetőségek az összes termelőkhöz: ITT

Vagy e-mail-en is írhatnak ide: budaorsigazdapiac@gmail.com

„Az interneten zajlott vita hatására a polgármester úr a saját hatáskörében visszavonta a területfoglalási engedélyünket, így most, ha szeretnénk, akkor se nyithatnánk ki a megszokott helyen, a lakótelepi parkolóban” – magyarázta lapunknak Kisberk Balázs. Megerősítve, hogy a posztjukból kialakult vita félreértésen alapult, például a múlt héten, a bezárás bejelentésekor sokan azt sem értették meg, amennyiben zárva van a piac, hogy lehet online rendelni. „A gazdáink húsvétra előállították a sonkát, az egyéb, ilyenkor igen kelendő termékeiket, és ha nincs piac, ez a nyakukon marad. Miközben benne áll a pénzük. Kell tehát valamilyen megoldás a számukra, ahol el tudják adni. Értem én, hogy most az egészségünk megőrzése, a vírus terjedésének a megakadályozása a legfontosabb és a gazdaság minden területe visszaesik, de a visszaesés mértékét csökkenteni kell, amivel és ahogy csak lehetséges” – zárta gondolatmenetét a Gazdakör elnöke.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here