Ön is szeretné hosszú éveken keresztül élvezni makulátlanul szép teraszát?

0
765
backyard patio

Néhány tipp, mely segít megvalósítani, hogy Ön gondtalanul élvezhesse a pihenés perceit a szabadban!

Csodás dolog reggel a balkonról, teraszról szemlélni a felkelő nap első sugarait, egy kávé vagy tea mellett ráérősen elbeszélgetni. Vagy csak ülni csendben és hallgatni a csiripelő madarakat, a város zaját. Barátokkal összeülni egy igazi nyári estén, vagy akár egy romantikus gyertyafényes vacsorát eltölteni a kedvesünkkel. Sorolhatnánk még tovább az okokat, hogy miért számít nagyon fontos élettérnek az erkély, terasz. Pontosan ezért nagy odafigyelést igényel a terasz burkolatának elkészítése.

Nem kis bosszúságot okoz, ha észrevesszük, hogy a közelmúltban burkolt teraszunk kerámia csempéi repedeznek, töredeznek, majd máladozni kezdenek a mélyebb rétegek is. Mit rontott el a „mester” a burkolás során?

Az olcsó, legtöbbször rossz minőségű ragasztó miatt kétszer elkészített teraszburkolat általában a baj. Ugyanis a kétszeres és az eltelt idő miatt már magasabb anyagköltség és munkadíj, a törmelék elszállításának díja, a bontással, a beszerzéssel járó költségek, az energia-, és időráfordítás miatt a végén nyilván többe kerül mint az, amelyiket eleve jó minőségű anyagokkal raktak le – EGYSZER.

De vajon tisztában vannak a vevőink azzal, hogy miért válnak fel a lapok, még a „flexibilis”-ként forgalmazott ragasztókkal készített teraszokon is? Vajon tudják, mi számít egy teraszon jó minőségű anyagnak?

Ha Ön most tervezi a terasza kialakítását, vagy felújítását, akkor jó ha tudja, hogy:

  • A terasz aljzata és a burkolata a váltakozó lehűlés és felmelegedés hatására állandóan mozgásban van
  • Nem egyenlő, hanem a saját anyagukra jellemző, eltérő hőtágulásuk mértékében mozognak
  • Minél nagyobb és hirtelenebb a hőmérsékletváltozás, minél tömörebbek, minél nagyobbak és minél sötétebbek a burkolólapok, annál nagyobb a burkolat és az aljzat közötti elmozdulás különbsége, azaz a ragasztóréteg terhelése

A cementkötésű ragasztók alakíthatósága és a tapadóképessége annál jobb, minél magasabb a hozzáadott értékes műgyanták mennyisége, ami természetesen a ragasztó árát is meghatározza. A ragasztó alakíthatóságának mértékét pedig a csomagoláson az S1-es vagy S2-es logo jelzi.

A tartós eredmény, a biztonság elérése érdekében ezért mindenképpen indokolt a teraszokon a legalább S1-es alakíthatóságú ragasztók használata.

Higgye el, érdemes átgondolnia, hogy áldoz-e többet a jó minőségű, megbízható és erre a feladatra legalkalmasabb S1 és S2-es ragasztókra annak érdekében, hogy elkerülje probléma esetén a későbbi károkat, a még nagyobb kiadásokat.

Egy megbízható, jó minőségű ragasztóval:

  • Nem kell majd a felújítást újrakezdenie a nem megfelelő anyagválasztás miatt
  • Bosszúságok, felesleges kiadások nélkül valósíthatja meg a kivitelezést
  • Így évekig élvezheti majd a gyönyörűen felújított otthonát

 

Nekünk az az elsődleges szempont, hogy segítsük Önöket, és elégedettek legyenek. További hasznos információkért keresse fel oldalunkat: www.burkolatragaszto.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here