Öko Nap a Városi Ifjúsági Klubban

0
837

2017. április 7-én, pénteken Öko Napot tartanak a Városi Ifjúsági Klubban, ahol a gyerekek játékos és kreatív módon ismerkedhetnek meg a környezetvédelem fontosságával.

Manapság –nagyon helyesen– állandóan terítéken van a környezetvédelem témája, a gyerekeket pedig már kicsi koruktól kezdve érdemes rászoktatni a helyes viselkedési formákra, amelybe beletartozik a természet védelme, a növények és az állatok szeretete is. Elengedhetetlen, hogy lássák, mindannyian tehetünk azért, hogy jobb világban éljünk. Mutassuk meg, mit tehetünk, tanítsuk meg őket például a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára vagy a kirándulások alatti illő viselkedésre. Legyenek tisztában azzal, mit szabad és mit nem: érezzék jól magukat, de ne szemeteljenek, ne tépjék le a növényeket, ne hangoskodjanak, azaz ne zavarják meg az erdő és más kirándulók nyugalmát.

A mai, azaz április 7-ei napon reggel 9 és este 18 óra között különleges programokat találnak az érdeklődők a Károly király úton lévő Városi Ifjúsági Klubban. A gyermekeket több állomásos környezetvédelemi játékpálya várja, ahol szellemi, mozgásos és ügyességi játékokban vehetnek részt animátorok segítségével. Kipróbálhatják az öko-horgászatot, amellyel a szelektív hulladékgyűjtésről tanulhatnak fontos dolgokat és játszhatnak a hulladék labirintussal is. A 3 éves kortól ajánlott izgalmas játékok fejlesztik a koncentrációs és logikai képességeket, egyénileg és csapatban is lehet játszani őket, és hasznos tudást adnak.

Fotók:Petőházi Emese

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here