Offisolution: “Irodában otthon”

0
124
SONY DSC
Megrendelőik többségének a teljes berendezést ők szállították és szerelték össze

Mitől lesz egy iroda játékos és vidám, mégis komoly, és mindenekelőtt praktikus? Sorozatunk első részében tanácsadónkat, Bőhm Zoltán Ákost mutatjuk be, aki öt éve alapította a saját irodabútor kereskedő vállalkozását.

Profi irodabútort nehéz darabokban vásárolni, meg nem is igazán célszerű, ha azt szeretnénk, hogy egységes legyen a látogatóink elé táruló kép, amikor belépnek hozzánk. Bőhm Zoltán Ákos öt éve alapította saját vállalkozását, és nemrégen költözött új helyre, amit amolyan referenciaként rendezett be, a saját és kolléganője kényelmi szempontjain túl. Minimál stílus, a recepció oldalán a színes betétektől játékos és vidám, de a szőnyegek szürke alaptónusától mégis komoly, és mindenekelőtt praktikus. Az egyik munkaállomáson például az asztal magassága állítható, hogy ha elfárad a dolgozó az ülésben, akár felállhasson, nyújtózni egyet. A tárgyalót dekoratív hangfogók választják el a belépő résztől, az asztalnál pedig egymással harmonizáló, de az érdeklődők kedvéért más-más fajta székek, támlával, karfával vagy ezek nélkül, kisebb és nagyobb háttámlával. Jelmondatuk: “Irodában otthon”.

Zoltán saját irodájához a Narbutastól válogatta a bútorokat, de mint irodabútor kereskedő öt gyártóval van állandó kapcsolatban és a vevők igényei szerint mintegy 30 helyről szerzi be a termékeket. A saját márkaneve Offisolution, és mint kérdéseinkre válaszolva elmondja, a nagyobb versenytársai nem is igazán szokták a vevőkkel megosztani a gyártóik nevét, kivéve ha az önmagában vonzó. Az ő partnerei között ilyen nagy név az i4Mariani, ami prémium kategória, sőt, abból is a csúcs.

Az Offisolution referenciái között találhatunk néhány négyzetméteres kisebb irodától jellemzően a közepeseken át az eddigi legnagyobbig, ami 700 négyzetméter és ehhez Ausztriából keresték meg Zoltánt. A megrendelőik többségének a teljes berendezést ők szállították és építették be, szerelték össze, a szőnyegezéssel együtt megtervezve, ez utóbbival azonban Zoltánék nem foglalkoznak, hanem partnert ajánlanak. Ha a megrendelő kéri, természetesen a régebbi, már meglévő darabokat is betervezik, de többnyire kicsit átalakítva, az új bútorokhoz illesztve.

Az árajánlattól kezdve egy hét a tervezés és mintegy 6-8 hét, mire minden a helyére kerül. A finanszírozás jellemzően úgy zajlik, hogy előleget kérnek a megrendelőtől majd a végén elszámolnak, de bármilyen más változat előfordult már. Szerencsére még soha nem jártak úgy, hogy beragadt volna a pénzük a gyártónak előre kifizetett bútorokba.

Folytatjuk. Sorozatunk következő részeiben Bőhm Zoltán Ákos szakmai tanácsait olvashatják majd a forgószékekről, a vezetői bútorokról és az anyagok kiválasztásáról.

További információk:

Internet: offisolution.hu

+36 70/397-0693

E-mail: iroda@offisolution.hu vagy

bohm.zoltan@offisolution.hu

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here