Nyitott „művészet: terápia” – június 8. PostART

0
87
Művészet: terápia és PostART eseménye
Hol? PostART
A nyitott „művészet: terápia” csoport azokat célozza meg, akik szeretnének az őket foglalkoztató, vagy nekik problémát jelentő témákhoz közelebb kerülni. Ehhez használjuk eszközként a művészetet.
A résztvevők egy nyílt csoportfoglalkozás keretében kipróbálhatják a kreativitásukat, és előbbre léphetnek önmaguk megismerésében. Az alkotás folyamatát visszük végig, és segítjük, a megismeréstől a kifejezésen át, az önkifejezésig.
Festészet, rajzolás, tervezés és kollázs: szabad, absztrakt, konkrét vagy egymással ötvözött módszerek.
A nyitott művészetterápia alatt a résztvevők megismerkedhetnek olyan technikákkal, melyekkel kreatívan ki tudják fejezni magukat, teret adva a belső énnek. Ezen a területen a nyelv szegényes kifejező eszköznek tűnhet. Mindemellett, nem a technikák tökéletes elsajátításáról vagy megismeréséről szól, hanem a „kísérleti festészetről”.
Bővebben:
A „kísérleti festészet” szabad munkát jelent színekkel és különböző anyagokkal, hétköznapi tárgyakkal, vagy talált tárgyakkal a természetből. Minden megtalálja az utat a képekbe, alkotásokba.
Ez lehetővé teszi, hogy a résztvevőnek nagyon személyes élményben legyen részük a szerkesztés, a tervezés, az egész munka során, aminek köze lehet korábbi életükhöz, vagy az emlékeihez, vagy az őket a jelenben foglalkoztató kérdésekhez. A fájdalmak, hiányok, életmód váltások, környezeti hatások, lelki problémák vagy más traumák oldása történik meg, az alkotás meditatív jellegének kihasználásával. A kreativitás alaptulajdonságunk, de nem mindenki meri bátran használni az önkifejezésre, mert fél attól, hogy mások nem értékelik a munkáját.
A művészetterápiás csoportban úgy szerezhet a résztvevő alapvető technikai ismereteket, hogy közben nyithat egy kaput mások felé. De amúgy teljesen szabadon dolgozhat és próbálhat ki dolgokat. A középpontban a személyes észlelés és a művészi tevékenység pozitív oldala áll.
Szórakozás és öröm a művészetben.
A kurzus négy héten keresztül, hetente egy 1,5 + 1 órás foglalkozásból áll,
Első foglalkozás: 2024.06.08.
Jelentkezés: miko.f.laszlo@gmail.com
Jelentkezési határidő: 2024.06.05.
A jelentkezéskor részletes ismertetőt küldünk, a részvételi, és fizetési feltételekkel.
Részvételi díj: 28 ezer Ft/kurzus (mely az anyagköltséget is tartalmazza)
Alkalmi részvételi díj: 8000 Ft/alkalom/fő
Csoportlétszám: 8-12 fő

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here