Nyílt nap lesz a kelenföldi remízben

0
1648

Május 11-e a Közlekedési Kultúra Napja, amelyhez a BKV előrehozott gyermeknapi programokkal készül szombaton a Kelenföldi villamos kocsiszínben, amely városunk járműkedvelő gyermekei számára könnyen elérhető távolságban van.

 

Nyílt nappal és gyemeknappal folytatódik a BKV 50 programsorozata Kelenföldön, ahol ezúttal az összes program regisztráció nélkül látogatható, a remíz élete minden érdeklődő számára feltárul. Olyannyira, hogy a villamosokat alul- sőt fölülnézetből is szemügyre vehetik, de megismerkedhetnek a  19-es, 47-es, 48-as, 49-es Ganz csuklós villamosok otthonával, nosztalgiavillamossal, sőt lakik itt egy villamoscsoda is: a mérővillamos, amelyről bővebben ide kattintva olvashatnak. A nyílt napon ott lesz a speciális múzeumbusz is, vagyis a helyszínen a Társaság 50 éves múltjába is bepillantást nyerhetnek.

A BKV-s gyermeknap keretében a kicsiket kézműves gyermekfoglalkoztatókkal: lufihajtogatással, makettezéssel, színezőkkel, homokozóval várják! Aki szeretné, egy speciális vezetőfülkébe is beülhet, hogy maga kezelje egy villamos műszerfalát.

Helyszín: Kelenföldi villamos kocsiszín, XI. kerület, Bartók Béla út 137.

Időpont: május 12-én, szombaton 10.00 és 15.00 óra között

(Fotó: pixabay)