Nyáron síelhetünk, akár itt helyben

0
1570

A nyár inkább a lubickolásról szól, de aki nem vágyik vízpartra, hanem a télen megszeretett – vagy éppen kihagyott – síelésre vágyik, azoknak szól ez a kis cikk.

A FreeRide Club műanyagpályáin Budaörs határában ugyanis van rá mód. Itt az amatőrök mellett sikeres versenyzőik is edzenek. A tavasszal lezajlott Magyar Kupán például, amelyik decembertől a következő tavasz végéig az egyik legrangosabb, egész szezonon átívelő versenysorozat, legutóbb 18 induló csapat között az összetett harmadik helyezést érték el.  Ez 13 helyszínt és megmérettetést ölelt fel, és a versenyek a kedvezőbb hóhelyzet miatt főként Ausztriában zajlottak, de volt néhány magyarországi pálya is.

„Versenyzőink 80 százalékban a műanyag pályánkon kezdték a síelést” – nyilatkozta lapunknak Székely Zoltán, a klub egyik alapítója, aki gyermekkora óta imádja ezt a sportágat.

Az egyesületük 2009-ben alakult, budaörsi székhellyel, a pályáik pedig, mint írtuk, a város határán, közigazgatásilag a 11. kerületben találhatók. A versenycsapatuk három éve alakult, és sorra rekordokat döntöget.

Bővebben: www.freerideclub.hu

A fent említett Magyar Kupán a következő versenyzőik lettek egyéni díjazottaknak:

Vámos Julianna 3. helyezett, Vámos Zsuzsanna 2. helyezett, Szabó Zénó 2. helyezett, Dubinyi Patrik 2. helyezett, Vámos Andris 3. helyezett, Vass Dániel 3. helyezett, Frei Fanni 2. helyezett, Hajdú Eszter 1. helyezett senior, Jáki Fanni 1. helyezett felnőtt – gratulálunk!

Akik szinten a csapat tagjai:

Kubanek Botond, Dubinyi Dávid, Osváth Csilla, Szeghalmi Fanni, Pártos Alexa, Pártos Damján, Vámos Balázs, Jánoskúti Hanna, Jánoskúti Fanni, Simon Lili, Adorján Stephanie, Adorján Nicolas.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here