Nyáron is vár téged a Pilisi Parkerdő!

0
48

A Pilisi Parkerdő idén nyáron is izgalmas és változatos programokkal várja a magyar erdők és a természet szerelmeseit. A nyári táboroktól kezdve, a kulturális eseményeken át, a túrázási lehetőségekig számtalan kaland várja az érdeklődőket. A Pilisbe érdemes nem csak egy napra, és nem csak kirándulást tervezni! Összegyűjtöttünk egy csokorra valót a legaktuálisabb programokból és ajánlatokból.

Erdész szemmel túrasorozat 4. – Vadcsapáson és évezredes civilizációk nyomain Valkó környékén

Az erdész szemmel túrasorozaton a Pilisi Parkerdő erdészetvezetőinek szemén keresztül ismerhetjük meg a Pilis legszebb erdeit, túraútvonalait és betekintést kaphatunk az erdész munkájába. A következő alkalommal, június 29-én Magyar Ferenc, a Valkói erdészet vezetője kalauzolja az érdeklődőket a környék titkaihoz. Jelentkezés a túrára.

„Zenével az erdőért”

Szintén június 29-én a Gödöllői Arbo-parkban egy különleges zenei program várja a látogatókat, ahol a természet hangja és a zene tökéletes harmóniát alkotnak. A koncert Arbo-park jeggyel vagy bérlettel látogatható.

Nyári táborok a Budakeszi Vadasparkban

Az idei nyáron is egy hetes turnusokban várják az állat és természetszerető gyerekeket a Budakeszi Vadaspark napközis táboraiba. Az egy hét alatt a gyerekek izgalmas programokon vesznek részt: megismerkednek az erdő élővilágával, Európában és hazánkban őshonos állatokkal találkoznak, tanulnak a természetvédelemről és fajmegőrzésről, valamint a kalandparkban teszik próbára bátorságukat. A Vadaspark állatgondozói és zoopedagógusai által vezetett táborokba júniustól-augusztusig lehet jelentkezni. További információk és jelentkezés a Budakeszi Vadaspark oldalán.

Visegrádi Nemzetközi Palotajátékok

Július 12-14. között megelevenedik a középkor Visegrádon! A Visegrádi Palotajátékok a középkor egyik legjelesebb eseményének, az 1335-ös Visegrádi Kongresszusnak állít emléket, amely rendezvényen látványos lovagi tornák, középkori zenés-táncos előadások és kézműves vásár várja a látogatókat. Július 12-én és 13-án a Pilisi Parkerdő kollégái növényfelismerő játékkal, az örökerdő gazdálkodást bemutató interaktív terepasztallal, kvízekkel és meglepetésekkel készül.

Szállás és programajánló

A Pilisi Parkerdő szálláshelyei mostantól könnyedén, online módon is foglalhatók. A Pilisi Parkerdő szívében található Hoffmann Vadászház vadregényes környezete és gazdag történelme, ideális szálláshely a természet szerelmeseinek. A vadászház környéke, Dobogókő közelsége miatt, népszerű a túrázók körében. A túraútvonalakhoz való környezetbarát eljutást segíti a májusban elindult ECOBUS szolgáltatása, amely lehetővé teszi a fenntartható közlekedést Pilismarót — Dobogókő — Pilis-tető között.

A Hoffmann Vadászháznál járva érdemes meglátogatni a Hirsch István főerdőtanácsosról elnevezett, Hirsch-ormot, ahol lenyűgöző panoráma tárul a látogatók elé, a Kis-Disznó-hegytől egészen a Börzsöny csúcsaiig csodálhatjuk a tájat. Az oromról gyönyörű panoráma nyílik Pilismarótra és a környező hegyekre is. A legkönnyebben Pilismarótról vagy Pilisszentlélekről, a piros sáv jelzésű turistaúton közelíthetjük meg.

A Pilisi Parkerdő 2024 nyarán is számtalan élménnyel várja a látogatókat. Legyen szó gyerekprogramokról, kulturális eseményekről, túrázásról vagy egyszerűen csak a csendes természet élvezetéről, mindenki megtalálhatja a számára legkedvesebb elfoglaltságot. További információkért és részletekért látogassanak el a Pilisi Parkerdő honlapjára.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here