Nyakon szúrta, nem emlékszik

0
334

A Pest megyei rendőrök a helyszínen elfogták azt a 35 éves román férfit, aki a gyanú szerint a testvérével folytatott vita közben, békítésükre siető ismerősét nyakon szúrta.

Rendőröket riasztottak 2022. december 2-án este Budaörsre egy verekedés és késelés helyszínére. A percek alatt kiérkező egységek megállapították, egy társaság autóval egy összejövetelről tartott hazafelé amikor a kocsiban tartózkodó testvérpár a hátsó ülésen szóváltásba keveredett és a nézeteltérés tettlegességig fajult. A sofőr félreállt a járművel, mindannyian kipattantak az autóból de a veszekedés tovább folytatódott. 28 éves ismerősük, hogy szétválassza őket megpróbált a testvérek közzé állni, amikor a 35 éves B. Zoltán előkapta zsebkését és nyakon szúrta ismerősét.

A mentősök a helyszínen megkezdték az áldozat ellátását, majd életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol azonnal megműtötték. A budaörsi rendőrök B. Zoltánt a helyszínen bilincselték és előállították. A nyomozók megkezdték a helyszíni szemlét, az elkövetés eszközét egy 10 centiméter pengehosszúságú kést megtaláltak, azt lefoglalták.

Az elsődleges orvosi vélemény alapján az áldozat csak a gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően élte túl a támadást. Tekintettel az elkövetéshez használt eszköz méretére, a támadott testrészre, valamint annak irányára, az esemény az áldozat halálával is végződhetett volna.

Az azóta letartóztatott B. Zoltán kihallgatásán a gyanúsítás ellen panasszal nem élt, de a vallomástételt megtagadta, azt mondta annyira ittas volt, hogy nem emlékszik a történtekből semmire. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság emberölés bűntette kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja le vele szemben a további eljárást.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here