Nem (!) panel felújításához 500 e – 1 millió Ft

0
668

Hagyományos technológiával készült épületek energiatakarékossági célú korszerűsítésére írt ki pályázatot az önkormányzat. Családi házakra legfeljebb 500 000 Ft, a társasházak esetében legfeljebb 1 000 000 Ft igényelhető. A pályázatok benyújtási határideje: 2016. december 9.

A legfrissebb energiatakarékosságot célzó önkormányzati pályázatot 2016. november 30-tól kezdődően 2016. december 9. napjáig lehet beadni. A megadott határidőt megelőzően, valamint lejártát követően sincs lehetőség a pályázatok befogadására és a pályázat benyújtása előtt megkezdett programra támogatás nem adható.

Mire lehet kérni a támogatást? Kazáncserére, amennyiben energiatakarékosabb berendezés kerül a régi helyére. Továbbá támogatható a homlokzat utólagos hőszigetelése, amennyiben az épület a jelenlegi állapotában nem elégíti ki a hatályos magyar hőtechnikai előírásokat. De a nyílászáró csere nem támogatható. A tetőfödém utólagos hőszigetelése és a megújuló energiaforrások (napelem, napkollektor) telepítése viszont igen.

A teljes pályázati kiírás megtalálható az önkormányzat honlapján, a cikk végén átkattintható linken. Vissza nem térítendő támogatásról van szó, utólagos finanszírozásban, tehát számlákkal kell igazolni a fejlesztés megtörténtét. A támogatás mértéke a teljes elszámolható beruházási költség 50%-a, de családi házakra legfeljebb 500 000 Ft, a társasházak esetében pedig legfeljebb 1 000 000 Ft. Az önrész minimum a fennmaradó 50%.

http://www.budaors.hu/?module=news&action=show&nid=186065#MIDDLE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here