Nem áll meg az élet a hazai rendezésű Európa-kupa döntő után sem

0
185

A Budaörsi sport Club asztalitenisz szakosztályának két sportolója már a világbajnokságon üti a labdát, a karatésok továbbra is sikert sikerre halmoznak, az úszó gyerekek pedig szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak a legutóbbi megmérettetésükön.

A Dél-afrikai Durbanban május 20-28. között megrendezésre kerülő világbajnokságon, Póta Georgina és Madarász Dóra képviseli klubunkat a válogatottban. Az első fordulóból mindketten továbbjutottak, Dóri óriási bravúrral kiejtette a regnáló Európa-bajnok osztrák Polcanovát. Zajlanak az alapszakasz mérkőzései az Extra Ligában is, ahol csapatunk legutóbb legnagyobb riválisával, az Erdért SE-vel mérte össze tudását, mely alkalommal 6:4 arányban felülkerekedve, közelebb került az alapszakasz megnyeréséhez. A legnagyobb cél jelenleg a június 10-11-ei Final Four megnyerése, mely a 7. Magyar Bajnoki címet jelentené asztalitenisz csapatunk számára.

Kiemelkedő eredmények születtek a karate szakosztálynál is. Május első hétvégéjén rendezték a legrangosabb országos megmérettetést, ahol összesen nyolc magyar bajnoki cím született! Szombaton a 14 év feletti korosztályokban egy arany (Reményi Franciska junior) és két ezüstérmet szereztek karatékáink (Hegedüs Róbert U21, Voczelka Ferenc master). Ezt követte az utánpótlás nap, ahol ismét erős versenyzői gárdával képviselve klubunkat, 38 induló klubból 4. helyen végzett összesítésben a BUDAÖRS. (Magyar Bajnokok: Erbi Daniella 2x(!) U14, Erbi Attila U14 kata, Hanikám Hanna U14 kumite, Koris Gréta U14 kumite, Némethi-Feymann Boglárka U12 kumite, Takács Lili U12 kata). Elismerésre méltó Dr. Horváth János vezetőedző munkája, akinek köszönhetően mind a tanítványok, mind az edzők rengeteget fejlődtek ebben a versenyszezonban is.

Úszóink a hódmezővásárhelyi Hátgerinc Kupán arattak, 11 aranyat, 6 ezüstöt és 5 bronzérmet szerezve a klubnak. A fiúknál a 100 m pillangón, illetve a 100 m gyorson is zöld-fehérben tündökölt a dobogó, egyéni csúcsokkal fűszerezve a versenyt, mely pozitív visszajelzés a rohamosan közelgő országos bajnokságok előtt.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here