Napsütéses népmese napja volt

0
1116

Gyerekkoncert, bábelőadás, népzene, népi ügyességi játékok, kézműves foglalkozás és állatsimogató várta ma délelőtt a gyerekeket a Jókai Mór Művelődési Házban és előtte az utcán, a Magyar Népmese Napja alkalmából.  

Napsütéses, szép őszi napunk volt, és még az sem szegte a Magyar Népmese Napjára érkező, szép számú érdeklődő kedvét, hogy az ugyanekkor tartott futóverseny miatt csak az útlezárásokat kikerülve lehetett a városközpontba, a művelődési házhoz autóval eljutni.

A népmese napját először 2005. szeptember 30-án rendezték meg, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Ekkor a Magyar Olvasástársaság felhívással fordult mindazokhoz, akiknek fontos a népmesék fennmaradása és a mesékben élő bölcsesség továbbhagyományozása, hogy csatlakozzon ahhoz a kezdeményezéshez, amely szerint szeptember 30. – Benedek Elek születésnapja – legyen a népmese napja.

Itt Budaörsön a Jókai Mór Művelődési Központ is hamarosan csatlakozott a kezdeményezéshez, így e napon, illetve előtte vagy utána, a naptártól függően, visszatérő program.

Fotók: Petőházi Emese