Nálunk rendben zajlik az érettségi

0
825

Budaörs két középiskolájában érdeklődtünk, rendben zajlanak-e az érettségi vizsgák. Annyit az országos médiából már tudhatunk, hogy a történelem esszékérdések idő előtt nyilvánosságra kerültek. Ilyenkor persze mindig azoknak rossz, akik készültek, nem csaltak és esetleg mégis újra kell írniuk.

„Várjuk a nyomozás eredményét. Bár a témák ismerete a konkrét feladat nélkül nem túl sokat segített azon, aki nem tanult vagy nem puskázott” – válaszolta kérdésünkre Árendás Péter az Illyés Gyula Gimnázium és SZKI igazgatója. Náluk középszint összesen 210 diák érettségizik, 17 különböző tárgyból, és összesen 460 vizsgadolgozatot írnak. Mivel az Illyés emeltszintű érettségi központ, 7 különböző tárgyból összesen 246 vizsgadolgozatot írnak emeltszinten. „Eddig rendben ment minden” – összegzett az igazgató.

A budaörsi Szent Benedek Iskola igazgatója 2019. május 3-tól Ambrus Gergő. Tőle azt tudtuk meg, hogy „csak a vizsga után értesültünk a szabálytalanságról. Ilyenkor az a helyes, ha az Oktatási Hivatal állásfoglalását megvárja az iskola. Ennek ismeretében örülünk annak, hogy nem kell megismételni a vizsgát. Reméljük, hogy a vizsgálat alapján meghozandó lépések következtében, a jövőben nem lesz hasonló eset. Több ezer ember tisztességes munkáját veszélyeztetik ezek a szabálytalanságok.” És mik az eddigi legfontosabb tapasztalatok? „A diákok felkészültsége a vizsgák végén derül majd ki. A feladatok nehézségi foka nem különbözik a korábbi években megszokottaktól. Nem volt olyan típusú feladat, amelyikkel ne találkoztak volna a diákok felkészülésük során. A visszajelzések alapján, a diákok eddig sikerként élték meg a feladatmegoldásokat. Elmondásuk szerint, érdemes volt tanulni. A budaörsi Szent Benedek Iskolába 64 érettségiző jelentkezett be az idei középszintű érettségikre.”

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here