Művészetek sorozat: Versailles – Tükörterem

0
211
2022. január 17-én, 19 órai kezdettel Szirbek István művészettörténész tart előadást a Budaörsi Jókai Mór Művelődési Házban. Az előadás a Művészetek sorozat része, címe: Versailles – Tükörterem (Galerie des Glaces).
A Galerie des Glaces, avagy a Tükörterem, a Versailles-i kastély barokk épületegyüttesének legszebb és leghíresebb ékessége. Esőben, hóban, szélben, vagy tűző napsütésben, turisták milliói várakoznak órákon át arra, hogy beléphessenek a Napkirály kedvelt termébe. Azonnal kattognak a fényképezőgépek, hogy megörökítsék a lélekemelő pillanatot.
Bármerre pillantunk, szemet gyönyörködtető csodákkal találkozunk! A híres tükrökben egyszerre látjuk magunkat és a mesés kerteket, gyönyörű márványszobrok és gyertyatartók kísérik izgatott lépteinket, míg a fejünk fölötti csillárok Lully zenéjére járják ma is a táncukat. A mennyezetet teljesen beborító festmények fennen hirdetik XIV. Lajos dicsőségét.
Sétáljunk végig együtt a híres Tükörtermen, csodáljuk meg kincseit, és tegyük mindezt úgy, mintha a Napkirály vendégei lennénk!
Jegyár: 500 Ft (jmmh.jegy.hu)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here