Moyra-Budaörs Handball lett a budaörsi női kézilabdacsapat új neve

0
536

Két nagy bejelentés és sok további jó hír hangzott el a budaörsi kézilabda klub mai sajtótájékoztatóján.

A budaörsi felnőtt női kézilabda csapat mostantól Moyra-Budaörs Handball néven vesz részt az NB I-es magyar bajnokságban – jelentette be a mai sajtótájékoztatón a mindössze hét éves múltra visszatekintő sportklub vezetősége. A hölgyek a negyedik szezonjukat kezdik a hazai élvonalban, és az első mérkőzésük most szombaton, tehát szeptember elsején Békéscsabán lesz.

A Moyra egy dekorkozmetikai termék, melynek gyártója és forgalmazója a Benevia Kft.  már évek óta hűségesen támogatja a budaörsi kézilabdát – hangzott el. Puskás Csaba a cég ügyvezetője és résztulajdonosa elmondta, hogy „közel 20 éve Moyra márkanév alatt gyártunk és forgalmazunk körömkozmetikai termékeket. Magyarországon a legismertebb termékünk a körömlakk, ami az utóbbi években – bátran állíthatom – piacvezető ebben a szegmensben. Tíz évvel ezelőtt szintén Moyra néven belekezdtünk a professzionális műköröm építő alapanyagok gyártásába, forgalmazásába, ezzel világszinten ismertté vált a márkánk, közel 50 országba exportáljuk termékeinket mind az öt kontinensre. Nagyon sok okot fel tudnék sorolni, hogy miért döntöttünk a Budaörs Handball támogatása mellett. A tulajdonostársam és én is budaörsiek vagyunk most már 7-8 éve és idén márciusban a cégünk központja is ideköltözött a városba. Kicsit mi is szeretnénk részt venni a település életében, tudatva a budaörsiekkel, hogy most már tulajdonképpen mi is budaörsiek vagyunk. Ezen üzenetünk közvetítésére nincs is alkalmasabb, mint a budaörsi női NB I-es kézilabda csapat, aki úgy gondoljuk, a város legnépszerűbb sportcsapata. Évek óta látogatom az együttes hazai bajnoki mérkőzéseit, ráadásul két fiam is az utánpótlás bázist erősíti, így napi szinten testközelből látom az áldozatkész, nagyon kemény munkát és a folyamatos fejlődést, ami a klubot jellemzi. Nagyon örülünk, hogy mi is tagjai lehetünk a budaörsi kézilabda családnak és kicsit hozzájárulhatunk a közös sikerekhez. Tempó Budaörs!”

A másik nagy bejelentés pedig az volt, hogy a 2018/2019-es szezonban a felnőtt női csapat és az utánpótlás játékosok is Adidas felszerelésben lépnek majd pályára. A sportszergyártó biztosítja kicsiknek és nagyoknak az edzésfelszereléseket, a meccsgarnitúrát és az utazóruházatot is. A felnőtt női csapat rózsaszín, fekete és piros mezben lesz látható a K&H liga és Magyar Kupa meccseken.A játékosmozgás a korábbi évekhez képest ezen a nyáron jóval szerényebb volt – tudtuk még meg a sajtótájékoztatón -, négy kézilabdázó, Dávid-Azari Fruzsina, Hajduch Csenge, Horváth Laura és Kastl Anna érkezett, nyolcan pedig meghosszabbították szerződésüket. A továbbiakban is kizárólag magyar játékosok alkotják a budaörsi felnőtt csapatot!

„A stabilitás és az állandóság jegyében döntöttünk úgy, hogy idén kisebb mértékben változtatunk a kereten – osztotta meg a sajót képviselőivel Mihály Attila vezetőedző. – Az érkezők közül Dávid-Azari Fruzsina és Hajduch Csenge a jelent, a rutint és a stabilitást képviseli, míg Horváth Laura és Kastl Anna a jövő emberei lehetnek. A  lányok nagyon jól beilleszkedtek, bízom abban, hogy azt az egységes csapatszellemet, ami eddig jellemzett bennünket, tovább tudjuk vinni. A szakmai stáb Süle Krisztina, erőnléti edzővel és Kéri Zsófia, gyógytornásszal erősödött a nyáron. A felkészülési időszakban nagyjából az történt, amit elterveztünk mind az edzéseken, mind pedig az edzőmérkőzéseken. A legnagyobb előrelépés számunkra az lenne, ha kevesebb megingással kiegyensúlyozott, stabil játékot tudnánk nyújtani egész szezonban. Pontszámban és helyezésben természetesen szeretnénk minél előbb végezni, de azt tudomásul kell venni, hogy nem csak mi erősítettünk és dolgoztunk keményen a nyáron. Kíváncsian várom, hogy mire leszünk képesek, én nagyon bizakodó vagyok. A biztos bennmaradás mellett minél szebb és látványosabb játékot várok azon elképzelések mentén, amit ez a klub kitűzött maga elé.” 

A sajtótájékoztatón szót kapott junior-világbajnok beállónk, Pásztor Noémi is, aki elmondta, a mai napig kitart a lendület és az eufória, amit a korosztályos világbajnoki cím jelentett. Igyekszik ezt átragasztani a társakra, akikkel közösen a lehető legjobbakra számít a bajnokság során.

Hajduch Csenge az újonnan érkezők nevében fejezte ki, hogy a budaörsi csapat akár meglepetést is okozhat a szezonban. Véleménye szerint a csapat erőssége, hogy a fiatal tehetségeket rutinos játékosok egészítik ki a közös sikerek elérése érdekében.

A játéklehetőség, a tapasztalatszerzés és a fejlődés jegyében fiatal játékosaink közül Rácz Réka, Kaczur Dominika, Kastl Anna kettős játékengedéllyel, míg Plesztovits Alexa kölcsönben a Gárdony-Pázmánd NB I/B-s keretében is pályára lépnek a szezonban.

Természetesen szó esett az utánpótlásról és a sulikézi programról is. Meló Ádám, a klub ügyvezetője elmondta, hogy a Magyar Kézilabda Szövetség irányelvei mentén a 2018/2019-es szezonban napi szinten közel 300 sportolóval foglalkoznak, akik zömében a legmagasabb osztályban képviselik a budaörsi színeket. A fiúk vonalán az idei szezontól még szorosabb lesz az együttműködés a Budai Farkasokkal. “Ifis fiainkat közösen versenyeztetjük az ifjúsági II. osztályban, valamint a legügyesebbek  így akár játéklehetőséghez juthatnak felnőtt NB I/B-ben is. Ezt egészíti ki Sulikézi elnevezésű programunk, ahol mintegy 600 budaörsi és környékbeli iskolást igyekszünk megtanítani a kézilabda alapjaira.”

Hornyák Ágnes női csapatkapitány, aki egyben az utánpótlásért felelős szakmai igazgató-helyettes is azt emelte ki a sajtótájékoztatón, hogy nyolc általános iskolába mennek el a szezon során és a harmadik osztályosoknak tartanak majd testnevelés óra helyett kézilabda edzést. Ebben a munkában idén is szerepet vállal több aktív játékos a felnőtt keretből. „Azért választottuk ezt a korosztályt, mert ez az az életkor, amikor a gyerekek már eldönthetik, hogy szeretnének-e komolyabban foglalkozni a sportággal” – hangzott el.

Fotók: Pozsonyi Roland