Mire figyeljünk télen az utakon

0
164

Nádházi Brigitta őrnagy (PMRFK Közlekedési Osztály) tanácsait olvashatják.

A közúti közlekedésben való biztonságos részvétel vitathatatlanul a biztonsági öv használatát is jelenti. Az öv az autók legelterjedtebb és legfontosabb biztonsági, utasvédelmi berendezése. Járművezetőként és utasként is fontos annak használata, csak egy kattintás a biztonság érdekében, megéri!

A téli időszakban megváltozott út-, időjárási-, és látási viszonyok az óvatosságra intenek minden közlekedőt. Az előírt sebességhatárokat betartva és egymástól megfelelő követési távolságot tartva közlekedjenek, hogy bármilyen helyzetben biztonságosan meg tudjanak állni!

Előfordulhat, hogy a menetidő duplájára emelkedik, tervezzenek előre, induljanak el időben. Az esőzés, havazás, ködszitálás miatt csökken a látótávolság és csúszik az aszfalt, ezáltal jelentősen nő a fékút. Ne tegyenek drasztikus kormánymozdulatot, kerüljék a hirtelen fékezéseket, mert az autó sokkal könnyebben megpördül vagy keresztbe fordul. Legyenek fokozottan óvatosak!

Készüljenek fel, hogy korán sötétedik, ezáltal huzamosabb ideig kell használniuk járműveik világítóberendezéseit, ezért kiemelten fontos, hogy azok megfelelően működjenek. A gépjárműveket érdemes szakemberrel alaposan átnézetni, megvizsgálva rajta minden biztonsági berendezést és tartozékot. A téli közlekedés fontos kelléke a jól működő ablaktörlő lapát és a megfelelő ablakmosó folyadé

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here