Mire figyeljünk a fesztiválokon?

0
597
vizfeszt 6

Napfény járja át a szívem újra…csak a legszükségesebbeket viszem el az útra! Az ősrégi sláger tanácsait néha nem árt megfontolni. Köznapi nyelven: minél kevesebb értéket vigyen magával!

Sziget fesztivál, Zamárdi Strand Fesztivál, B.my Lake és a teljesség igénye nélkül megemlíthetjük a közismert magyarországi fesztiválok közül a Pálinkafesztet, az augusztus 20-ai ünnepségeket, a debreceni Virág-karnevált, az Etyeki Pikniket – számtalan szórakozási lehetőség a kultúra különféle megnyilvánulási formáiban. Az alábbiakban a Pest Megyei Rendőr-Főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának tanácsait olvashatják.

vizfeszt 6

Ahány fesztivál, rendezvény, annyi esély bűncselekmény áldozatává válni. Az ínycsiklandó lángost, csülköt, házi készítésű süteményeket és kézműves termékeket árusító standok mellett a tolvajokat is megtaláljuk a vásárokon, mulatságokon, akik kapnak az alkalmon, ha nem fordít kellő figyelmet értékei védelmére.

Táskáját tartsa maga előtt, testéhez szorítva! Csak annyi készpénzt vigyen magával, amennyi feltétlenül szükséges ahhoz, hogy jól érezze magát és biztonságban haza jusson!

Parkoló autójában semmilyen értéket ne hagyjon! A gépkocsit távozáskor zárja be!

Koncert hallgatása közben könnyen belefeledkezhet a zenébe, és hogy a táska ne zavarja a táncban, a hátára dobja. Ez lehetőséget biztosít a zsúfolt tömegben a zsebtolvajnak, hogy észrevétlenül eltulajdoníthassa belőle a mobiltelefont, pénztárcát, személyi iratokat. Ehhez hasonló helyzetben értékeit lehetőség szerint tartsa belső zsebében (amennyiben lehetséges), illetve rögzítse ruházatához díszlánccal vagy táskaőrrel!

A rendezvényeken, fesztiválokon gyakran zsebtolvaj csoportok „dolgoznak”. Míg a banda egyik tagja magatartásával vagy egy kérdéssel eltereli az áldozat figyelmét, addig társa elköveti a bűncselekményt. Szórakozás, bulizás közben is figyelje az ön körül állókat és amennyiben gyanúsan viselkedő személyre lenne figyelmes vagy esetleg bűncselekmény elkövetését észlelte, azonnal szóljon a biztonsági szolgálat munkatársainak, akik segíteni fognak a probléma megoldásában vagy szükség esetén a rendőrséget is értesítik!

Buli alkalmával is figyeljen barátaira, társaira! Sose hagyják egyedül a társaság ittas tagját, hiszen álomba szenderülve vagy védekezésre képtelen állapotban fokozottan ki van téve annak, hogy bűncselekmény áldozatává váljon! Rosszullét esetén értesítsék az egészségügyi szolgálatot vagy hívják a mentőket! Segélyhívó számok: 107,112