Milyen komódot érdemes vásárolni?

0
258
A komódok nem foglalnak sok helyet, ellenben rengeteg holmit képesek elnyelni – ezért szeretjük őket annyira. Ha jól választunk komódot, nagyon sokat hozzá tudnak tenni egy-egy helyiség hangulatához, mellesleg a tetejük kiváló felületet biztos dekorációs elemek elhelyezéséhez is, amik otthonosabbá tehetik a lakásunkat.

De milyen a jó komód, és milyen helyiségbe célszerű ilyen bútort tenni?

A komódok legfőbb előnye, hogy szinte mindenhová passzolnak. Mindegy, hogy nappali, hálószoba, előszoba, bárhol jól jöhetnek. Különösen sokszor fordulnak elő a tetőtéri helyiségekben, ahol a falak dőlése miatt nem lehet magas szekrényeket elhelyezni.

Egy jól megválasztott komódba nagyon sok minden elfér, de hogy ez kinek mit jelent, az már egyéni. Vannak fiókos és szekrényes verziók egyaránt, magunknak kell eldöntenünk, hogy mit szeretnénk majd benne tárolni. Egy előszobai komód esetében például célszerű a szekrényes verzió mellett dönteni, hogy legyen hely a cipőknek, de a kombinált típus is jó ötlet, hiszen a fiókok jól jöhetnek a kesztyűk, sapkák, egyéb kiegészítők számára.

Minden attól függ, hol és mire használjuk a komódunkat. Legalább ilyen fontos azonban a designja is, hiszen mégiscsak a tér egy meghatározó része lesz.

Hogy nézzen ki a komódunk?

Több szempontot is érdemes figyelembe venni, amikor arról döntünk, hogy nézzen ki a komód. Egyrészt, számít a mérete: mindenképpen mérjük le előre, mekkora helyünk van, nehogy túl nagyot vegyünk, vagy túlságosan útban legyen végül.

Ami a szín- és formavilágot illeti, érdemes a meglévő berendezési tárgyak és egyéb elemek stílusához igazodni. Ha van egy letisztult, skandináv stílusú nappalink, ne vegyünk meg bele egy antikos hatású komódot, mert bántón oda nem illőnek fog tűnni. Szerencsére ez nem okozhat gondot, hiszen komód millió verzióban elérhető egy bútor webáruház kínálatában.

Nézzünk szét alaposan, és ne siessük el a döntést, amikor kiválasztjuk a komódunkat. Az interneten böngészve óriási kínálattal találkozhatunk, így biztosan fogunk találni olyat, ami úgy néz ki, mintha kifejezetten a lakásunkba tervezték volna!

A fotó forrása:
Photographee.eu / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here