Milyen előnyei vannak a trambulinos edzésnek?

0
298

Bizony, van ilyen!

Elsőre talán kissé szokatlannak tűnik, pedig a trambulinos edzés egyre elterjedtebb mozgásforma, aminek több egészen egyszerű oka is van. Ugyan a legtöbben a cirkuszokra, a kertekben gyerekek számára felállított játékokra asszociálnak a trambulin hallatán, de ahhoz, hogy a kép teljes legyen, ezt az eddig sokak számára ismeretlen oldalát is érdemes megismerni.

Edzeni az edzőteremben kell?!

Mozogni, sportolni rengeteg olyan helyen lehet, amiről nem is gondolnánk, hogy alkalmas erre, így tehát az, hogy csak az edzőteremben gyakorolhatunk ilyesmit, nem teljesen igaz. A futás és a biciklizés remek mozgásformák, de azoknak, akik nem rajonganak ezekért, könnyen lehet, hogy éppen a trambulin hozza el a megváltást.

Fogyás szórakozás közben

 A legtöbben azért vetik bele magukat a sportok világába, mert szeretnének megszabadulni a felesleges kilóiktól. A trambulin azért remek választás ilyen esetben (is), mert az egész testet, annak minden főbb izomcsoportját átmozgatja, ráadásul mindezt élvezetes formában teszi. Ez az ugráló mozgás a nyirokrendszer működését is javítja, lendületbe hozva a nyirokfolyadék áramlását, miközben fejleszti a koordinációt és az egyensúlyérzéket. Ez persze még nem minden, ez a mozgásforma ugyanis azon túl, hogy fel tudja mutatni azokat a tulajdonságokat, amit a legtöbb edzés, az ízületeket is kíméli, közel sem terheli meg annyira, amennyire például a futás teszi azt. Emellett a porckopás és a csontritkulás is sokkal kisebb eséllyel kísért majd valakit, aki ezt a fajta sokszor ismételt feszítő-lazító mozgást végzi.

Nem csak akrobatáknak

Az egyszemélyes trambulinokat akár a szobában is felállíthatjuk, hogy ott gyakoroljuk ezt a remek sportot. Nem kell arra gondolni, hogy több méteres magasságokba ugrálunk majd, az apró ugrások többszöri ismétlése is nagyon hatékony, akár az idősebb korosztály számára is. Az ízületek kímélése  és a szórakoztató, játékos mozgás együttesen teszi igazán élvezetessé ezt a hatékony edzést, ami nem csak a testre gyakorol pozitív hatást, hanem a mentális egészségre is.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here