Milyen a jó álláshirdetés?

0
217

Amikor valaki állást keres, sokszor hall arról, hogy mire figyeljen, amikor önéletrajzot ír, motivációs levelet fogalmaz meg. Az ilyen tanácsok hasznosak és fontosak, de amikor munkát keresünk, bizony a másik oldalra is figyelni kell.

Kitűnni a tömegből

Az, hogy milyen a jó álláshirdetés, mindig több tényezőtől függ. Állás, munka, job – ha beírjuk ezeket a szavakat bármelyik keresőbe, találatok millióival találjuk szembe magunkat és találatok milliói közül igencsak nehéz a választás. Munkaadóként érdemes erre fókuszálni, és olyan álláshirdetést feladni, ami felkelti a figyelmet, ami kitűnik a tömegből.

A Lépés Magazin oldalra ingyenes a hirdetések feladása, aki munkát kínál, érdemes kihasználnia ezt a lehetőséget. De milyen a jó álláshirdetés, túl azon, hogy észreveszik azt a munkát keresők? Álláshirdetés feladása előtt érdemes alaposan átgondolni, hogy milyen munkakörben keresünk új munkatársat, milyen elvárásaink vannak, illetve hogy milyen képet sugallunk az általunk képviselt vállalatról. Amikor valaki állást keres, a hirdetésen keresztül találkozik először a cégünkkel, fontos, hogy milyen képet kap tehát a jelentkező. Fontos tehát az első benyomás. Fontos, hogy ne gondoljuk azt, hogy mindenki ismeri a mi cégünket, mutassuk be egy pár mondatban.

Kötelező és ajánlott pontok

Az is fontos, hogy a pályázó fantáziáját, figyelmét megragadjuk, ebben pedig segít, ha nem csak az általános feltételeket és tudnivalókat közöljük, hanem egy-két olyan sajátosságot, ami vonzó lehet a jelentkezők számára. Természetesen ne hanyagoljuk a kötelezőket: a munkaköri leírást, fizetést vagy fizetési tartományt, egyéb juttatásokat és nyugodtan közöljük azt is, hogy milyen előrelépési, fejlődési lehetőségek vannak az adott vállalatnál.

Sok időtől és bosszúságtól kímélhetjük meg magunkat, ha állást kínálóként korrekt módon mutatjuk be a kínált állást, nem árulunk zsákbamacskát. Így valószínűsíthetjük, hogy csak olyanok jelentkeznek majd rá, akiket valóban érdekel a lehetőség és meg is felelnek a feltételeknek.

Forrás: Lépés Magazin

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here