Mik azok a Penthouse lakások?

0
513

Márciusban bemutattuk Budaörs első geotermikus hűtő/fűtő rendszerrel működő, prémium megjelenésű, épülő társasházát. Az Edison Center munkálatai az eltelt hónapokban sem álltak le, sőt: a beruházó közlése szerint már a befejező munkálatok zajlanak. A cég képviselőjével ezúttal az ingatlan legfelső szintjén épülő, exkluzív Penthouse lakásokról beszélgettünk.

Ma már úton-útfélen ráaggatják mindenféle lakásra a hangzatos „penthouse” címkét. A kategória valódi képviselőiből azonban még most sem találni sokat Budapesten és szűkebb környékén. Hazájában, az Egyesült Államokban, a penthouse-ok a felhőkarcolók tetejére épített, önálló – valódi – családi házak. Különlegességük ebben áll: saját kerttel (terasszal), zöldellő gyepen álló házak, melyek nem a külvárosban, hanem szó szerint a felhők között, az esetenként sok száz méter magasan húztak fel .„Hazánkban felhőkarcoló még nem igen akad, így az igazi ma-gyar penthouse-ok másként biztosítják az exkluzivitást, mint new yorki társaik. Az Edison Center felső szintjén páratlan lakások várják új tulajdonosaikat: a tágas belső terekhez lakásonként két, nagyméretű terasz is tartozik. Ennek köszönhetően a budaörsi panorámát az ott élők nem csak a nappalijukból, de akár a lakásuk alapterületénél is nagyobb teraszkertből is élvezhetik” – fogalmazott Balogh László. A Molnárbeton Építési Üzletágának értékesítési vezetője arra is emlékeztetett, hogy a penthouse kategóriába eső lakásokból nem csak a fővárosban, de városunkban is hiány mutatkozik.

Ezeknek az ingatlanoknak a sajátja a pazar panoráma, amire Budaörs-Nádasdűlő centrumában aligha lesz panasz, a negyedik emeleti teraszokról. A beruházó – a teljes kényelem érdekében – a relaxáló pihenésről is gondoskodik: a lakások vásárlóit kényelmes jakuzzi fogja várni a lakáshoz tartozó egyik teraszon!

Bővebb információ: edisoncenterbudaors.hu