Miért pont Sóskútról vegyen friss gyümölcsöt?

0
503

A budaörsi vásárlókat is várják a friss gyümölcsökért Sóskútra – mondja lapunknak Tomcsányi Gábor a Sóskút Fruct Kft. vezetője.  “Célunk a minőségi és környezetbarát termelés mellett megbízható, hosszú távú partnerkapcsolatok kiépítése” – tette hozzá.

A Sóskút Fruct Kft. 1997-ben alakult magyar tulajdonosokból. Cégük telephelye és az ültetvények is a közeli Sóskúton találhatók, ahol régi hagyományai vannak a csonthéjas gyümölcsök termesztésének. A Sóskút Fruct Kft. közel 250 hektáron termel csonthéjas gyümölcsöket: őszibarackot, kajszibarackot, szilvát, meggyet, mind a feldolgozó ipar, mind a fogyasztók számára. Belföldre és külföldre egyaránt.

A minőségre garancia többek között a 2006. nyarán bevezetett  EUREPGAP minőségbiztosítási rendszer, mely biztosítja termékeik nyomon követhetőségét az ültetvénytől egészen a fogyasztóig. Az 1998-ban megkezdett és az azóta is folyamatos telepítéseknek köszönhetően az elmúlt több mint tíz év alatt, jelentősen megváltozott az ültetvények fajtaszerkezete. A korábban kizárólag iparnak termelt és értékesített gyümölcsfajták mellé számos étkezési fajta került, melyek iránt 2003-tól egyre bővül a kereslet.