Merész világítási ötletek az otthonunkban

0
501

A lakásunk fénypontjai lehetnek a megfelelően megválasztott világítási eszközök. Egy-egy merész lámpatesttel nem csak a személyiségünket, a habitusunkat fejezhetjük ki, de bizony még a hangulatunkat, az energiaszintünket is befolyásolhatja. A cikkben mutatunk néhány merész ötletet.

Üvegbuborék lámpa, amitől leesik az állunk

Forrás: Pinterest (Roxanne Lee)

 Az üvegbuborék lámpa méltán sok ember kedvence. Nem csak a fiatalabbak, de az idősebbek is nagyon kedvelik ezt a szappanbuborékhoz hasonlatos, érdekes kivitelezést. Ez a mennyezeti lámpa, nem csak a kreatív formatervezés, de a LED-es megoldás miatt is válik olyannyira modernné és kifinomulttá.

Hagyományos, mégis kreatív

A Globo Lommy fém és üveg anyagból készült fekete és aranyszínű mennyezeti lámpája konzervatívnak és hagyományosnak tűnik, mégis a modern vonalat képviseli. A kissé komorabb fekete színt az arany, mint másodlagos szín, kissé felmelegíti és lágyít annak hatásán, amely méltán lehet a nappali egyik világító és díszítő eleme.

A kontraszt megteremtése

Forrás: Pinterest (Karen Evenvold)

 Amennyiben a lakásunkban a világos színpalettából válogattuk össze a bútorokat, úgy a kiegészítőkkel szükséges egy kicsit játszanunk és megfelelő kontrasztot teremtenünk. Ha a lakásban semmilyen kiegészítő nem kap elegendő fókuszt, úgy a hangsúlyt helyezhetjük a mennyezeti lámpára. A gyertyacsillár még ma is méltán népszerű, talán ennek nem más az oka, mint az, hogy a modern és a klasszikus otthonokba is remekül passzol. A fekete fém némileg lágyít a modern, kissé merev berendezési tárgyakon, míg a klasszikus, hagyományosabb légkörbe szinte belesimul.

Nem szabad félni a mástól, az újtól

Forrás: Pinterest (Jean Mrcon)

 Ki ne ismerné a pitypangot? Gyerekként mindenki szeret erre a növényre ráfújni, hogy aztán az apró növényi magvak ezer irányba szálljanak. Úgy tartják, ha sikerül az egészet egyszerre elfújni, akkor teljesülhet a kívánságunk. Nos, ha a pitypang lámpára nem is fújhatunk rá, attól még ugyanolyan varázslatos érzés lehet benne gyönyörködni, mint a levegőben messze szálló pitypangmagokban.

A nappali felfrissítése

Előfordul, hogy csak ülünk a nappali kanapéján és úgy érezzük, hogy minden tökéletes az adott helyiségben, mégis szükségünk lenne valamire. Valami megfoghatatlanra, valami megmagyarázhatatlanra, valami másra. Ilyenkor semmi mást nem kell tennünk, csak valami aprósággal, kiegészítővel, lakberendezési tárggyal frissíteni az adott helyiségen. Erre is alkalmasak a lámpák. Az EGLO Prodo falra és mennyezetre szerelhető lámpája, biztos, hogy új színt visz a nappaliba. A modern lámpa elsősleges anyaga az alumínium, másodlagos anyaga a króm és cserélhető fényforrással rendelkezik.

Egy szokatlan textúra is merészségre vall

Forrás: Pinterest (LadyYard)

Nem feltétlenül kell mindig megfelelni a szabályoknak. Vannak esetek, amikor egy, a lakás berendezési tárgyaival, kiegészítővel ellentétes, teljesen más textúrával bíró lámpa öltözteti ünneplőbe a lakást. A rattan anyagból készült fonott, külső borítás egy LED lámpát takar, amely elképesztő, mennyire meghitt hangulatot képes teremteni.

Írta: Galambos Dániel