Megújuló lakás, felfrissülő lakók

0
517

Sokan lassan egy éve élünk a négy fal között, bezártságban, amely levertséget és tartós fáradtságot okoz. A tavasz közeledtével azonban nem csupán a természet újul meg, mi magunk is mintha kicserélődnénk. Ahhoz, hogy újult erővel ugorhassunk neki 2021-nek, fontos, hogy a környezetünket is felfrissítsük. Nézzünk néhány hasznos tippet arra, hogyan újulhat meg otthonunk!

Az előszoba

A lakás alaphangulatát határozza meg az, milyen érzéseket kelt, mikor először belép az ember – legyen az állandó lakó vagy vendég. Ennek ellenére ez az egyik leginkább depriorizált helyiség, legalábbis amikor a dekoráció a téma.

Ne szalasszuk el a lehetőséget, akasszunk az ajtóba egy gyönyörű koszorút, hogy ki belép otthonunkba, tudja, hogy itt bizony csupa pozitív energia várja! A tavaszi dekorációk egyik alapvető eleme a fonott alapra helyezett, virágokkal – akár húsvéti elemekkel is – díszített koszorú. Ha az ajtónkon nincsen lehetőség ennek elhelyezésére, akkor alternatívaként az étkező asztalon is remekül mutat.

Virágok

Ha tavasz, akkor itt az allergia szezon, a tüsszögés és az egyéb kellemetlen tünetek. Ugyanakkor a virágok hangulatteremtő erejéről nem szeretnénk lemondani, így kísérletezés helyett válasszunk egy-egy csokrot a művirágok közül. Nincs több locsolás, a kevésbé napos szobákban sem kókadozik, a feelinget azonban minden helyiségben garantáltan feldobja. A mai művirágok már teljesen élethűek, a legtöbb esetben egészen közelről sem tudjuk megmondani, hogy nem a valódit tartjuk a kezünkben. A varázs akkor válik teljessé, ha a frissen nyíló virágok és más növények illata belengi az otthonunkat. Használjunk egy-egy illatgyertyát, hogy teljessé váljon a kép.

Fontos kiemelnünk, hogy a lakás frissítéséhez nincsen szükség teljes felújításra, új bútorokra – elég egy-egy apróság ahhoz, hogy a megszokott környezetünk új élettel teljen meg. A fenti ötletekhez hasonló inspirációt meríthetünk még az Ewalds honlapjából, ahol a tavaszi dekorációk minden elemét megtalálhatjuk.

A fotó forrása: jannoon028 / Shutterstock.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here