Megújul és bővül a játszótér

0
826

Megkezdték a felújítását a Nádasdűlő 21. szám (a teniszpályák mögött) melletti játszótérnek, miután a lakosság több alkalommal kérte, hiszen már 2000-ben épült és bár rendszeresen karbantartották, de elhasználódott, elkopott.

A játszótérre a lakótelepen a Nádasdűlő utca végében október 5-én került ki a tábla, hogy felújítás miatt zárva, hivatalosan ekkor történt meg a munkaterület átadása a kivitelezőnek és szerződés szerint 90 nap áll a rendelkezésére. Előreláthatóan tehát még az idén elkészül.

A beruházás költsége az önkormányzat honlapján olvasható adatok szerint nettó 11 631 750 forint. A felújítás célja, hogy a játszótér korszerűbb, komfortosabb és jobban használható legyen. Jelenleg a munkálatok első üteme zajlik, ennek során a játszótér alapterülete kis mértékben bővül, ezért az északi oldali kerítést áthelyezik. Létrejön egy ivókút, valamint a jobb megvilágítás érdekében kandelábereket helyeznek el.

Gondoltak a legkisebbekre is, akik gurulós játékokkal zökkenők nélkül tudják majd használni az újonnan létrejövő burkolt felületeket. Az eredeti játékszerek – az elöregedett mászókán kívül – visszakerülnek a felújítás után, és négy új játszótéri eszközzel – egy rugós lovacskával, egy homokozó asztallal, egy fészekhintával és egy krokodillal – bővül a kínálat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here