Megnyílt a Budaörsi NŐ című kiállítás

0
752

Kiderült, ki az a 10+1 hölgy, akik az idei Budaörsi NŐ-k.  A róluk készült fotókiállítás a városházán egy hónapig látható. A folytatás március 11-én az eseményhez kapcsolódó jótékonysági bál a PostART-on.

Március 8-án késő délután ünnepélyes keretek között nyitották meg a városházán a Budaörsi Nő fotókiállítást, most harmadik alkalommal. Az idén – a korábbi tíz helyett – tizenegy hölgyről készültek portrék és ünnepeltük egy kicsit őket. Májer Emese (művész nevén MSE) azt szeretné ezzel a rendezvénnyel elérni, hogy figyeljünk oda azokra a budaörsi nőkre, akik értünk dolgoznak.

A kiállított képeket a kiállítás alatt most is elárverezik és a bevételt jótékony célra fordítják, az idén a Budaörsi Önkéntes Tűzoltó Egyesületet és a budaörsi mentőállomást támogatják vele.

 Aki volt már kiállításon, ünnepélyes megnyitón, netán látott ilyesmit a tévében, el tudja képzelni, hogy zajlik egy ilyen esemény. Érkezéskor egy pohár pezsgővel várják a díjazottak rokonait és az érdeklődőket, színvonalas kiadványt kap kézhez minden látogató, hogy eligazodjon a kiállítás történetén és megismerje a díjazottakat. A szokásos nyolc perces színházi késéssel elkezdődik a rövid műsor, amelyet halk, igényes zene kísér. A polgármesteri megnyitó után az ötletgazda ragadja magához a mikrofont és bemutatja a díjazottakat, akik kissé zavarban, pirulva, mosolyogva fogadják a tapsokat, gratulációkat. Ma is ezt történt és a végén egy váratlan „performansszal” tettek pontot a megnyitó formális részére: Novák Anikó és a SHINE ifjúsági világzene együttes – akik a zenei aláfestést adták élőben – kiegészülve a budaörsi iskolákból összetoborzott kórussal előadta Felice Giardini „Éljen minden bájos szép nő” című dalát, amihez az énekesek a felső emeleten jelentek meg a semmiből, így lepve meg a kiállítás résztvevőit.

Ez a kezdeményezés túlmutat a formaságokon. A Budaörsi NŐ ugyanis több mint egy fotókiállítás. „Fantasztikus emberek között élünk, ismerjük meg őket egy kicsit jobban” – szól az esemény ars poeticája, és ha megnézzük az idei tizenegy díjazottat (s persze a korábbi kétszer tízet), akkor megértjük mit is jelent ez. Azt, hogy „összezárva” élünk egy városban, és vannak köztünk olyan emberek, akik azért dolgoznak, hogy mi mindannyian jobban érezzük magunkat, hogy büszkébbek legyünk vagy éppen tisztábban lássunk bizonyos kérdésekben. Egy lépés ez a rendezvény ahhoz, hogy észrevegyük azokat, akik segítenek például a dadogóknak vagy betegeket látnak el nap, mint nap. Illetve megláthatjuk a művészt, aki lehet, hogy éppen a szomszédban lakik, vagy a lányt, aki minden nap azon dolgozik, hogy korrektül jussanak el a helyi hírek a lakossághoz. Egy üzenet ez a rendezvény minden nőnek. Azt üzeni: „igenis jól csinálod a dolgod, igenis megéri kitartónak lenned a szakmádban és igen: ezt észre kell venni előbb-utóbb.”

A szervező és fotós mellett ki kell emelni még Némethné Csapkovits Andreát, aki a mindennapokban kissé elfáradt nőket a hozzájuk illő sminkkel és hajkölteményekkel még szebbé varázsolta.

A folytatás március 11-én az eseményhez kapcsolódó jótékonysági bál a PostART-on! (https://www.budaorsinaplo.hu/archivum/programajanlo/nonapi-jotekonysagi-bal-budaorson)

A Budaörsi Nők 2017-ben

Bakai Gyöngyi, pedagógus, addiktológiai konzultáns, logoterápiai tanácsadó, személyiségfejlesztő, a Hősök Tere projekt vezetője

Balás Eszter, a Seneca Közhasznú Alapítvány a Dadogókért vezetője

Dr. Egerszegi Magdolna, EU pályázati referens, a Tegyünk Együtt Egymásért Egyesület (TEEKE) elnöke

Feigl Enikő, a Budaörsi Városi Televízió riportere

Géczy-Gaál Szilvia, művelődésszervező, kulturális referens a budaörsi Városházán

Haag Csilla és Chornitzer Beatrix, a budaörsi Csicsergő Óvoda munkatársai, az Örömtáncház foglalkozás megvalósítói

Kádár Gabriella, keramikus, szobrász, önismereti táborvezető

Komjádné Udvarnoki Margit, a budaörsi Líra dalkör vezetője

Szentandrási-Szabó Emese, a Suhajda Cukrászda vezetője, cukrászmester

Winkler Vilmosné, Budaörsi Egészségügyi Központban asszisztens

{gallery}budaorsino{/gallery}

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here