Megkezdődött a választási vitasorozat a budaörsi tévében

0
658

Szeptember 29-én vasárnap egész napos élőműsorban egymást követték az egyes választókörzetek képviselőjelöltjei –a Budaörs Fejlődéséért Egyesület, a Fidesz-KDNP illetve a Gazdakör által támogatva hárman, illetve ahol független induló is van, ott négyen -, majd 19 órakor a két polgármesterjelölt Wittinghoff Tamás, aki mintegy 30 éve tölti be ezt a tisztséget és kihívója a fideszes Czuczor Gergely ült egymással szemben.

A vitában nem Kállai Lajos műsorvezető tette fel a kérdéseket, hanem a jelöltek egymásnak, hiszen az is sokat mondó lehet, ki, mit tart fontosnak. A tévé riporter szerepe így az előre megszabott időkeret betartatására korlátozódott. Bár ez első hallásra nagyon korrektnek tűnik, mármint hogy mindenki ugyanannyi másodpercig beszélhet, a gyakorlatban azok jártak jól, akik gyorsan és összefogottan tudták elmondani gondolataikat, illetve tartalékoltak időkeretet a végére is, és azok rosszul, akik lassabban és megfontoltabban fejtették ki mind a kérdésüket, mind a válaszaikat, így volt, aki már az első kérdésnél szinte minden idejét felhasználta.

A leggyakrabban a közlekedési dugókról esett szó, ezt mindenki szeretné megszüntetni, de a megoldást már másként látják, bár az agglomerációs vasút szintén mindenki szerint jó ötlet, csakhogy ezt Budaörs egyedül nem építheti ki. Emellett gyakori téma volt az építési szabályzat esetleges további szigorítása a zsúfoltság elkerülése érdekében, az útjaink helyzete, az oktatás és persze az egészségügy. Az természetes, hogy a regnáló képviselők jóval játékozottabbak, mint akik most először indulnak, de az már nem, hogy egyik-másik új jelöltről az derült ki (tisztelet a kivételnek), hogy egyáltalán nincs tisztában a körzete adottságaival, problémáival.

Most vasárnap az első öt körzet jelöltjeit láthattuk és a polgármesterjelölteket, október 6-án vasárnap pedig a hatostól a tízes körzetig vitáznak, és ismét a polgármesterjelöltek.

A műsor itt is megtekinthető: bvtv.hu

A feltételekről bővebben: https://budaorsinaplo.hu/valasztasi-vita-a-budaorsi-teveben/