Megérkezett Czuczor Gergely válasza kollégája nyílt levelére

0
269

Tisztelt Farkas Gábor Úr! Ön a városháza kottájából játszik és ezzel igazolja egyik alapállításomat.

Megtisztelő, hogy nyomon követte a velem készült interjúkat. Az általam mondottakat, a nekem írt 2022. november 11-i nyílt levelében Ön szándékosan félremagyarázta. Ha Önt nem az elvakult balliberális szimpátiája, hanem a tárgyilagosság vezette volna, akkor nem írja meg a városháza által tollba mondott sorait. Tisztelettel azt javaslom Önnek, hogy gondoljon legközelebb arra, az irigység és a gyűlölet rossz tanácsadó.

A tanárok béremelési igényét senki nem vitatja. Magam is jogosnak tartom ezt a követelést és több a tanárok által megfogalmazott egyéb felvetéssel is azonosulni tudok. Ezt többször is aláhúztam mindkét interjúmban. Tehát Ön nem mond igazat, amikor azt írja cserben hagytam a kollégáimat. De nem lepődtem meg nyílt levelének hangulatkeltő sorait olvasva, hiszen érvrendszere szóról szóra megegyezik a budaörsi baloldali polgármester szavaival.

Tanárként és budaörsi középiskolát alapító egykori iskolaigazgatóként, mélységes szomorúsággal tölt el, hogy Budaörsön a baloldali politikusok és aktivisták által szervezett megmozdulások nyomán, a helyi iskolák, óvodák nevelőtestületeiben komoly megosztottság és feszültség alakult ki. Tanárokat, szülőket és gyermekeket évek óta tendenciózusan hergelik számos témában (igazgatóválasztás, béremelés, Tankerület működése, oltás-kampány stb.) a negyedik kétharmados győzelmet aratott Orbán-kormány ellen. Ezen negatív kampányokban az Önhöz hasonló pedagógusok élharcosként jeleskednek. Több budaörsi kollégától is tudom, hogy a nevelőtestületekben sokan nem értenek egyet az átpolitizálódott iskolai légkörrel. Ma már eljutottunk oda, hogy sokan nyíltan nem mernek ezen véleményüknek hangot adni, mert a baloldali „toleranciát” saját bőrükön tapasztalják. A szomorú, hogy ez a véleménydiktatúrával mérgezett légkör, több helyen is uralja intézményeinket, ahogy jelen van a közösségi média helyi csoportjaiban is. Hol marad a mások szabadságának, véleményének tisztelete?

Engedje meg, hogy néhány sorban pontosítsam az Ön által leírtakat! Az iskolák oktatói számára járó Clementis László Önkormányzati Ösztöndíjat, néhai nevén budaörsi pótlékot még a Fidesz-KDNP korábbi önkormányzati képviselője Ritter Imre javaslatára fogadta el, az akkori jobboldali többségű képviselőtestület. Kérem, ezentúl így gondoljon erre az intézményre, amely országosan egyedülálló módon, átlagosan félmillió forinttal több pénzt ad a Budaörsön tanító pedagógusoknak. Az egyházi iskolákban tanító budaörsi kollégáink erre a juttatásra – szerintem rendkívül diszkriminatív módon – nem jogosultak. Szolidaritást azonban évek óta hiába várnak Önöktől. Nekem iskolalapítóként, igazgatóként ezzel a hátránnyal együtt kellett felállítanom egy vonzó nevelőtestületet. Ekkor tapasztalhattam meg, hogy bennünket pedagógusokat több, magasztos dolog motivál a tanári pályán. Egykori és mostani kollégáimra nagyon büszke vagyok. Remek iskola született az elmúlt tíz évben!

Az egyházi középiskola épületének tulajdonosa Budaörs város önkormányzata. Ennek a történelmi jelentőséggel bíró épületnek a felújítására, bővítésére hosszú előkészítő munka után, csaknem 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást adott az Ön által többször élesen támadott Orbán-kormány.

Amiben nem vitatkozom Önnel, az az, hogy nekem valóban problémám van a tüntetések időzítésével és azzal, hogy baloldali politikusok sok esetben eszköznek használják a tanárokat kormánybuktató vágyaik artikulálásában.

Reményeink szerint az Európai Unióval történő magyar megállapodás karnyújtásnyira van. Mivel az elfogadásra váró anyag konkrétan tartalmazza a pedagógusok bérrendezését, ezért ha minden jól megy, már csak januárig kell várni az ígért ütemezett béremelésre. Én bízom abban a kormányban, amely 2013-ban komoly béremelésben részesítette a pedagógusokat, majd utóbbi években az orvosokat, ápolókat, rendőröket és katonákat. Mi pedagógusok is abban vagyunk érdekeltek, hogy megszülessen végre a megállapodás.

Bizonyára az Ön számára is egyértelmű, hogy rendkívüli nehézséggel kell szembenéznie minden magyar családnak a háború és az elhibázott uniós szankciós politika miatti magas infláció és elszabadult energiaárak miatt. Ilyenkor az egymás segítése, az összefogás a helyes és követendő út, hasonlóan a Covid időszakában megtapasztalt példaértékű szolidaritásra. Ezért tartom rendkívül károsnak, hogy a külföldről pénzelt baloldal most kívánja utcára vinni az elégedetleneket, megosztottságot gerjeszt országszerte.

A baloldali politikai retorikával és baloldali politikai szereplők részvételével zajlanak a „politikamentes civil kezdeményezésnek” titulált demonstrációk. A baloldali aktivista, Molnár Áron tarisznyákat, emblémás pólót, sapkát, vászonszatyrot gyártó cégét reklámozva, üzletet csinál mások elkeseredettségéből és ezt Önök közül többen is saját kampányukkal segítik. Szülőként és tanárként is rendkívül szomorúsággal tölt el az a visszatérő momentuma a tüntetéseknek, hogy válogatott obszcén jelszavak alatt vonultatnak fel diákokat, sőt küldik őket a színpadra vállalhatatlan kifejezésekkel. Melyik budaörsi szülő tartja vajon ezt helyesnek? Szerintem Ön sem hisz komolyan abban a téveszmében, hogy ezen demonstrációk hatására drasztikusan megemelkedik a tanárok bére, majd másnap megbukik a kormány.

Az egyházi intézmények körében szervezett Tanárballagás című politikamentesnek hirdetett demonstráción felszólalt Csepregi András, az egykori Gyurcsány-kormány egyházügyi titkárságvezetője. Ez a demonstráció nem az aminek Ön kívánja láttatni.

A baloldali politikusok jelenlétét a budaörsi megmozdulásokon senkinek nem kell bemutatnom, hiszen a közösségi médiában maguk posztolnak ezekről, amikor csak tehetik. Ott állnak a rendezvények sűrűjében, instruálják a résztvevőket kormányellenes, megosztottságot felerősítő jelszavakkal. Az Ön által aláírt sorokban is az ő gondolataikat olvasom vissza.

Végül engedje meg, hogy leszögezzem, húsz éve a tanári pályán tevékenykedő pedagógusként, büszke vagyok a szakmai előéletemre, tapasztalatomra. Tanítottam már egyetemen, középiskolában, általános iskolában, ennek során rengeteg tanárral, diákkal, szülővel kerültem munkakapcsolatba. Büszke vagyok a szakmai sikereimre, a létrehozott egyházi középiskolára.

A vélemény szabadságában hívő emberként, engedje meg, hogy egy idézettel zárjam soraimat.

Pesszimista hangulatú nemzet nem tud emelkedni” – Klebelsberg Kuno

Dr. Czuczor Gergely

középiskolai tanár

önkormányzati képviselő, Fidesz-KDNP

Farkas Gábor nyílt levele ITT olvasható.

Fotók: archív

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here